<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідьвсі новини дня
Політика
Світ
08.12.2023 333

П'ять битв: Зеленський перелічив досягнення України за цей рік

Зокрема, президент зауважив, що цієї зими Україна "має шанс виграти битву за енергетику".

3ee9e1a136fee5abf69cc27762a90c6e_08.12.23

Президент Володимир Зеленський перелічив, чого Україні вдалося досягти за 2023 рік. Пише ТСН. 

Про це він сказав у зверненні до лідерів "Великої сімки" (G7).

Битва за Чорне море

За словами Зеленського, Україна виграла битву в Чорному морі, і тепер у цій акваторії відновлюється нормальне судноплавство.

"З кожним новим вантажем із наших портів виграє і глобальна продовольча безпека. Вже майже 7,5 млн тонн вантажів перевезено новим експортним коридором, який ми запустили, вигнавши російський флот", – зазначив глава держави.

Енергетика

Зеленський вважає, що цієї зими Україна "має шанс виграти битву за енергетику". Він нагадав, що минулого року Росія спробувала вдарити по Україні блекаутом – її ракети та іранські "шахеди", які стали зброєю російського терору, намагалися знищити нашу енергетику.

"Зараз ми посилюємо ППО, зокрема з вашою підтримкою, і якщо продовжимо це робити, якщо вистоїмо цієї зими енергетично, російський терор зазнає одного з найбільших програшів. Сильна ППО та сильна енергетика – це можливість нашим містам жити, нашій економіці працювати й нашим людям повертатись. І економічне зростання в Україні – один із найвагоміших результатів року. Посильмо його", – сказав президент.

Путін не виграв жодної операції за цей час

За словами президента, Путін збирається зімітувати обрання на новий президентський термін, і прагне продемонтструвати росіянам хоч якийсь успіх на фронті.

"Втім, наші воїни витримують удари – Путін не виграв жодної операції за цей рік. Ми зберігаємо важливі плацдарми на кількох напрямках фронту й готуємося до наступних кроків, і далекобійні засоби в цьому допомагають і дуже допоможуть. Маємо реалістичну стратегію дій, і саме наші українські зусилля – з вашою підтримкою – здатні забезпечити Україні успіх на землі", – запевнив він.

Битва за мотивацію

"Четверте – маємо виграти битву за мотивацію. Мотивацію наших людей і всієї Європи. Битва, що триває, не просто про долю України. Це – про Європу. І саме тому ми так активно працюємо, щоб мати зелене світло від ЄС щодо старту переговорів про вступ", – сказав Зеленський.

Він запевнив, що Україна реалізовує всі необхідні реформи, зокрема, антикорупційні, виконала рекомендації Єврокомісії, і до кінця цього року ухвалить всі рішення, які обіцяли.

Президент висловив сподівання, що і Євросоюз виконає свою обіцянку перед Україною і дасть старт переговорам про вступ до ЄС.

Консолідовані зусилля

Зеленський пояснив, що Росія сподівається лише на одне – що наступного року консолідація світу зруйнується, Америка і Європа проявлять слабкість і не збережуть підтримку України на належному рівні.

"Вільному світу життєво необхідно зберегти свою консолідованість. Зберегти взаємодію. Зберегти підтримку того, чию свободу намагаються знищити. Я вірю, що ми разом здатні зробити результативним для нас із вами наступний рік. Для нас із вами – для вільних націй. Не для Путіна. Україна має силу. І я прошу вас бути саме такими сильними, як ви вмієте і як уміє свобода", – підсумував він.

Зазначимо, що до G7 входять США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада.

Нагадаємо, президент Зеленський відвідав у госпіталі українських захисників та вручив їм нагороди.

Оценка материала:

5.00 / 2
П'ять битв: Зеленський перелічив досягнення України за цей рік 5.00 5 2
Політика / Світ
08.12.2023 333
Еще материалы раздела «Світ»