<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше  Обмежено придатних вже немає: що чекає на військових та військовозобовʼязаних, які мають цей статус  Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася: Павлюк назвав цифру  Курячі крильця в томатному маринаді: простий і смачний рецепт  Повернення біженців з-за кордону відкладається: оновлений прогноз до 2026 року  Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюквсі новини дня
Політика
Світ
08.12.2023 470

Я переможу. Байден оцінив шанси Трампа виграти на виборах

Американський президент Джо Байден оцінив шанси колишнього президента США Дональда Трампа на прийдешніх виборах.

_gettyimages_1372590085_c49ab804b82ad5187816f3cd9f8028b4_650x410_08.12.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію виступу Байдена.

В кінці прес-конференції американського президента запитали, що він думає з приводу його конкурента на американських виборах 2024 року Трампа, і як нинішній президент оцінює свої шанси на перемогу. На що Байден дав доволі чітку відповідь

"Я не думаю. Я його переможу", - наголосив президент США.

Президент також відповів на запитання про те, чи знає він інших демократів, які могли б перемогти Дональда Трампа, крім нього самого.

"Ймовірно, їх 50", - відповів Байден.

Після чого Байден зауважив, що він не вважає себе єдиним переможцем прийдешніх виборів.

"Я не єдиний, хто може його перемогти, але я його переможу", - сказав він.

Нагадаємо, раніше президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, що, ймовірно, не висував би свою кандидатуру на другий президентський термін, якби у Дональда Трампа не було шансів вдруге очолити країну.

Чинний голова Білого дому Джо Байден неодноразово попереджав про те, що Дональд Трамп є загрозою для демократії й другий термін республіканця може відкрити безпрецедентну і небезпечну епоху американської автократії.

Водночас колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп обіцяє не бути диктатором у разі переобрання на посаду голови Білого дому. Втім, є виняток.

Зауважимо, що чергові вибори президента США заплановані на 5 листопада 2024 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Я переможу. Байден оцінив шанси Трампа виграти на виборах 5.00 5 2
Політика / Світ
08.12.2023 470
Еще материалы раздела «Світ»