НОВИНИ ДНЯ: Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кави  Від розвідників до діловодів: кого потребує українська армія 2024 року  Сухо та спекотно: прогноз погоди в Україні на 27 липня  Трамп обіцяє завершити війну в Україні: Помпео описав несподіваний план, як це може відбутися  Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війнивсі новини дня
08.12.2023 326

В НБУ назвали умови подальшого скасування валютних обмежень

Національний банк України зробить подальші кроки для скасування обмежень на валютному ринку, якщо ситуація з курсом долара до гривні та цінами буде стабільною. На рішення також вплине збереження міжнародної допомоги.

Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний інтерв'ю виданню Euromoney.

За його словами, подальша лібералізація проходитиме поетапно та пов'язана з умовами, а не з конкретними датами.

"Валютна лібералізація безпосередньо залежатиме від того, наскільки добре ми зможемо забезпечити стабільність обмінного курсу і цін при керованому обмінному курсі", - сказав Пишний.

Проте, як зазначає Euromoney, глава НБУ усвідомлює ризики більш ізоляційної течії у політиці США. "Стабільність обмінного курсу забезпечується насамперед завдяки міжнародній фінансовій підтримці, що дозволяє нам поповнювати міжнародні резерви", - сказав він.

Euromoney пише, що незважаючи на величезний бюджетний дефіцит через війну, приплив міжнародної допомоги дозволив Україні торік відійти від монетарного фінансування і навіть розпочати цієї осені перехід до гнучкого обмінного курсу та зосередитись на таргетуванні інфляції.

Оценка материала:

5.00 / 2
В НБУ назвали умови подальшого скасування валютних обмежень 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
08.12.2023 326
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»