<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.12.2023 425

У Києві на пів року перекриють частину синьої гілки метро

У метрополітені Києва з 9 грудня закриють рух поїздів між станціями метро «Деміївська» та «Теремки» на Оболонсько-Теремківській лінії для ремонту перегінного тунелю.

Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації. Таким чином поїзди на лінії курсуватимуть лише між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська».

«Обмеження на ділянці «Теремки» – «Деміївська» вводяться у зв'язку з необхідністю термінового проведення ремонту перегінного тунелю між станціями. Рух поїздів на цьому відрізку доведеться повністю зупинити до завершення робіт», - заявили в КМДА.

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько шести місяців і проводитимуться на поверхні землі.

Водночас станції метро «Деміївська», «Голосіївська», «Васильківська», «Виставковий центр», «Іподром», «Теремки» продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.

У Київському метрополітені наголосили, що зупинка руху поїздів на цій ділянці лінії метро – це вимушений крок для уникнення позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів.  Зокрема, через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з'явився ризик втрати стійкості тунельних споруд.

В компанії нагадали, що перегінні тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008-2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні із застосуванням механізованого та немеханізованого способу.

За час ремонту фахівці планують провести необхідні обстеження, дослідження та інженерні вишукування для  визначенням причин виникнення надзвичайної ситуації і виконати невідкладні заходи із стабілізації конструкцій та відповідні відновлювальні роботи.

Водночас для перевезення пасажирів на закритій частині гілки метрополітену передбачені дублюючі маршрути наземного транспорту від «Теремків» до «Либідської».

Оценка материала:

5.00 / 2
У Києві на пів року перекриють частину синьої гілки метро 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.12.2023 425
Еще материалы раздела «Суспільство»