НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
08.12.2023 352

Україна знову попросила аварійну допомогу електроенергією

Споживання тримається на рекордно високому за цей опалювальний сезон рівні. Укренерго вимушено знову залучати з 11:00 до 19:00 аварійну допомогу з Румунії та Польщі.

Про це інформує пресслужба компанії.

Сьогодні зранку диспетчерський центр Укренерго знову фіксує високий рівень споживання, який майже дорівнює вчорашньому рекорду. В енергосистемі зберігається важка ситуація. Споживання через похолодання тримається на найвищому за опалювальний сезон рівні. На електростанціях наразі немає вільних потужностей.

Для уникнення відключень та підтримки балансу в енергосистемі Укренерго змушено сьогодні знову залучити аварійну допомогу від операторів системи передання електроенергії Румунії та Польщі з 11:00 до 19:00 потужністю 400 МВт.

Аварійна допомога – це екстрений захід для балансування енергосистеми. Хоча ситуація в енергосистемі важка, ліміти споживання не вводяться, графіки відключень не прогнозуються.

Укренерго просить ощадливо споживати електроенергію.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна знову попросила аварійну допомогу електроенергією 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
08.12.2023 352
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»