<
НОВИНИ ДНЯ: Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги СШАвсі новини дня
Політика
Росія
09.12.2023 363

Шойгу бачить себе на російському троні і стає небезпечним для Путіна – експерт

Якоюсь мірою Шойгу більш небезпечний, ніж був Пригожин.

f8a2468f44fb028e7c27546997956072_09.12.23

Російський міністр оборони Сергій Шойгу курує всі силові структури у РФ і намагається взяти під контроль приватні військові компанії. Крім того, він має великі політичні амбіції, які з'явилися ще до початку повномасштабного вторгнення. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"У Шойгу є амбіції - він себе бачить на російському троні замість Путіна. Ці амбіції проявлялися до повномасштабного вторгнення в Україну, коли Сергій Шойгу ледь не в ультимативному характері для себе вибив місце № 1 у партії "Единая Россия". У нього були політичні амбіції, досить серйозні", - наголосив він.

Коваленко наголосив,  що різні силові структури зі складу Міноборони РФ створювали якісь навколополітичні сили та намагалися вибиватися на регіональному і державному рівнях під час виборів.

"Зараз, крім усього іншого, це і повний контроль основного силового блоку - армія. Так, є Росгвардія, є "кадирки", але це все не можна порівняти навіть з урахуванням того, що зараз будуть планомірно посилювати їх середньою і легкою броньованою технікою і танками. Це не той потенціал, який є у наявної регулярної армії. Сергій Шойгу на сьогодні стає все більш небезпечним для Путіна, навіть більш небезпечним, ніж був Пригожин, який балансував і створював. І зараз Путін, напевно, шкодує навіть про те, що погодився з усуненням Пригожина та Уткіна", - пояснив військово-політичний оглядач.

Як повідомлялося, аналітики ISW вважають, що в Кремлі стурбовані через майбутні вибори президента. У Москві "стурбовані" тим, що невдачі та провали армії РФ на війні в Україні можуть вплинути на результати президентських виборів 2024-го.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шойгу бачить себе на російському троні і стає небезпечним для Путіна – експерт 5.00 5 2
Політика / Росія
09.12.2023 363
Еще материалы раздела «Росія»