<
НОВИНИ ДНЯ: Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.12.2023 348

Частину України на вихідних накриють сніг і дощі: де будуть складні погодні умови

В Україні на вихідні (9 та 10 грудня) прогнозують опади на сході країни. У більшості областей у суботу буде холодно, а в неділю потеплішає, за винятком півдня і сходу, де в останній день тижня температура навпаки опуститься на кілька градусів нижче.

big_630928_09.12.23

Про це свідчить прогноз Укргідрометцентру. Вітер у вихідні не буде сильним, 3-5 м/с. Пише OBOZ.UA.

У суботу, 9 грудня, найхолодніше буде на півночі й заході. Вночі найсильніші морози очікуються у Житомирській, Рівненській (-11) та Волинській областях (-10). Найтеплішим буде південь. У Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях удень до +4, у Криму – до +5 градусів.

Синоптики повідомили, що в Сумах, Харкові й Луганську, швидше за все, піде сніг, у Полтаві й Донецьку – мокрий сніг, у Дніпрі й Запоріжжі – мокрий сніг і дощ. Вночі дощі також можливі у південних регіонах. На решті території істотних опадів не передбачається.

У неділю, 10 грудня, на заході буде до -8 морозу вночі, на півночі – переважно до -5 (на Чернігівщині холодніше, до -8). На півдні вночі плюсову температуру змінить несильний мороз, до -3 максимум. На сході теж стане на декілька градусів холодніше, якщо порівнювати із суботою.

Вдень у більшості регіонів повітря може прогрітися до +1 градуса, за винятком сходу та півночі. На півдні температура у світлий час буде плюсовою, до +4, а в Криму і до +5 градусів.

Невеликий сніг прогнозують у Сумській і Харківській областях, невеликий мокрий сніг – на Дніпропетровщині. На решті території без істотних опадів.

Як писав OBOZ.UA, попередні прогнози кажуть, що практично по всій Україні на Новий, 2024 рік сильного морозу не буде. Швидше за все, погода на свято не порадує снігом – навпаки, в окремих населених пунктах можуть пройти дощі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Частину України на вихідних накриють сніг і дощі: де будуть складні погодні умови 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.12.2023 348
Еще материалы раздела «Суспільство»