<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт зеленого борщу зі щавлем  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  Стало відомо, коли перші F-16 з пілотами з'являться в Україні  Захід "прорвало" з допомогою Україні: все про зброю на мільярди, далекобійні ракети, ППО та хто ще вагається  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  10 найпопулярніших університетів України, куди всі рвуться вступити  "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФвсі новини дня
Політика
Світ
09.12.2023 381

Президент Венесуели підписав укази про анексію частини території Гаяни

Президент Венесуели Ніколас Мадуро підписав низку указів про анексію частини території Гаяни. Йдеться про регіон Ессекібо, який багатий нафтою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Ultimas Noticias.

Мадуро підписав шість указів, які передбачають нібито приєднання Ессекібо до Венесуели. За планами венесуельської влади, регіон стане 24-м штатом його країни.

Перший підписаний указ передбачає створення Національної комісії з захисту Ессекібо під головуванням віце-президента Венесуели Делсі Родрігес. Другий - створення Зони комплексної оборони Гайана-Ессекібо.

Також Мадуро підписав декрет про створення у регіоні підрозділів державної нафтогазової компанії PDVSA та металургійного конгломерату CVG.

Крім того, Мадуро затвердив "нову" карту Венесуели, до якої "приєднали" Ессекібо. Капітана Алексіса Родрігеса Кабельйо призначили керівником регіону.

Оценка материала:

5.00 / 1
Президент Венесуели підписав укази про анексію частини території Гаяни 5.00 5 1
Політика / Світ
09.12.2023 381
Еще материалы раздела «Світ»