<
НОВИНИ ДНЯ: "Росія - колхоз": пропагандисти РФ образились на дівчину з Донецька, яка яскраво описала стан речей в країні  Трамп хоче, щоб Європа надавала більше допомоги Україні  Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: як його врятувати  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський  Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідь  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецептвсі новини дня
Політика
Україна
10.12.2023 337

РФ масштабно міняє демографічний склад Криму – на півостров переселили 800 тисяч росіян: ISW

Сотні тисяч росіян заселили до Криму після анексії півострова.

d41178b28044c97acbe405f1f0acf4da_10.12.23

Від початку анексії Криму 2014 року на півострів прибуло близько 800 тис. громадян Росії, в той час як понад 100 тис. українців були змушені залишити півострів. Пише ТСН. 

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW) з посиланням на дані української Гельсінської спілки з прав людини.

За словами правозахисників, ключовими інструментами реалізації політики масового переселення росіян у Крим стали пільгове іпотечне кредитування, масштабне переміщення представників російської влади та силових структур, виселення українців на материкову частину України та стимулювання переїзду українців на територію Росії, щоб звільнити місце проживання в Криму та заохотити громадян Росії на переселення.

"Російська окупаційна влада в інших регіонах вживає подібних заходів із відновлення населення. У Союзі повідомили, що російська влада наразі намагається заохотити росіян переселятися до окупованого Криму через високу інтенсивність військових дій поблизу", - пишуть в ISW.

Нагадаємо, окупанти отримала чіткі часові межі щодо захоплення Авдіївки та Куп'янська через вибори в Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ масштабно міняє демографічний склад Криму – на півостров переселили 800 тисяч росіян: ISW 5.00 5 2
Політика / Україна
10.12.2023 337
Еще материалы раздела «Україна»