<
НОВИНИ ДНЯ: Домашній соус "Песто": справжній смак Італії усього за 5 хвилин  Українським студентам дозволили виїзд за кордон: названо умови  Українці масово виїжджають із кількох країн ЄС: дані Євростату  Правила проходження ВЛК змінились: у Міноборони описали механізм  Салат з печінкою, але без картоплі: смачна святкова страва зі звичайних продуктів  Коли буде Трійця 2024 року: чи змінюється дата за новим календарем, традиції і народні прикмети  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днямивсі новини дня
Політика
Україна
10.12.2023 1608

В Києві прискорять будівництво Національного військового кладовища, відомі терміни

В Україні, в першій половині 2024 року, відкриють першу чергу Національного військового меморіального кладовища. Відповідне рішення було прийнято Кабінетом міністрів.

6_f0094d1a92adb376f3ce4eeb7437a75a_650x410_10.12.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

"Україна має гідно вшанувати тих, хто заплатив найвищу ціну за нашу свободу та незалежність. Для цього держава створює Національне військове меморіальне кладовище", - пише Шмигаль.

Кабінет міністрів підтримав законопроєкт, який дозволить в прискореному режимі завершити необхідні роботи, а також вирішити питання щодо земельної ділянки, містобудівних умов й оцінки впливу на довкілля.

"Тепер перед відповідальними відомствами стоїть завдання відкрити першу чергу Національного військового меморіального кладовища вже в першій половині 2024 року", - додав прем'єр-міністр.

Будівництво Національного військового меморіального кладовища

Ще у квітні поточного року Київрада виділила земельну ділянку для розташування меморіального військового кладовища. Площа кладовища сягатиме майже 100 гектарів. Пізніше у Верховній раді зареєстрували законопроєкт щодо забезпечення розміщення меморіального кладовища, а в травні - підтримали.

В серпні Кабінет міністрів прийняв документ, який врегульовує процедуру проєктування кладовища й механізм відведення земельних ділянок для зазначених потреб.

Оценка материала:

5.00 / 3
В Києві прискорять будівництво Національного військового кладовища, відомі терміни 5.00 5 3
Політика / Україна
10.12.2023 1608
Еще материалы раздела «Україна»