<
НОВИНИ ДНЯ: Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
10.12.2023 314

Якими будуть ціни на АЗС до кінця року

Через падіння світових цін на нафту почала знижуватись вартість нафтопродуктів в Україні. Експерти прогнозують, що у грудні бензин та дизель подешевшають на 2-4 гривні, ціна зрідженого газу опуститься до 30 гривень за літр.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Зазначається, що нафта дешевшає вже сім тижнів поспіль і на 8 грудня вартість нафти марки Brent впала до 75 доларів за барель. Для порівняння, в кінці вересня ціни на нафту сягнули 95 доларів. Таке падіння цін говорить, що трейдери побоюються зниження попиту, оскільки економічний спад набирає оберти.

За словами директора "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн, ціни в Україні вже почали знижуватися, і ця тенденція збережеться найближчим часом. "Через поступове зниження цін на нафту, в Україні знижуються ціни (на паливо - ред.) в опті та в роздріб. За нашими оцінками у грудні бензин та дизпаливо можуть подешевшати на 3 грн/л", - зазначив експерт.

Схожий прогноз і у директора енергетичних програм Центру Разумкова Володимира Омельченка, який вважає, що середньозважені ціни бензину та дизпалива до кінця грудня знизяться з 54 до 50-52 гривень за літр, а зрідженого газу - з 36 до 28-30 гривень за літр.

Як довго зберігатиметься тенденція зниження ціни нафти, поки не ясно. Але у 2024 році на світовому ринку спостерігатиметься невеликий надлишок пропозиції нафти, навіть в умовах скорочення постачання ОПЕК+.

Оценка материала:

5.00 / 1
Якими будуть ціни на АЗС до кінця року 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
10.12.2023 314
Еще материалы раздела «Економіка»