<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
11.12.2023 314

Україна першою порушила монополію РФ на ринку ядерного палива – Котін про санкції ЄС

Україна забезпечила можливість застосування європейських санкцій проти "Росатому".

628aee5d0ed6e3132a7b02cd92914396_11.12.23

Президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін наголосив, що Україна забезпечила можливість накладення санкцій на Росію з боку Європи у сфері ядерної енергетики, позбавивши країну-агеросорку монополії на паливо для атомних станцій на європейському ринку. Пише ТСН. 

Про це він розповів в ефірі національного телемарафону.

"Україна стала першою країною, яка порушила монополію Росії на ринку палива, почавши заміщати її паливо на американське, компанії Westinghouse, спочатку в реакторах ВВЕР-1000, а тепер і в ВВЕР-440. Таких реакторів у Європі 16, і на сьогодні наші європейські партнери не мають аргументів проти запровадження санкцій щодо Росії. Раніше цей аргумент полягав у тому, що не можемо запровадити санкції, бо не буде палива для АЕС. Паливо є. Це велика подія, монополію Росії порушено, і можна запроваджувати санкції", - наголосив очільник "Енергоатому".

Котін також наголосив, що санкції стануть першим кроком до обмеження російської держкорпорації "Росатом" у доступі до європейського ринку та отримання коштів від роботи на ньому.

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару росіяни пошкодили ракетами енергооб’єкт у Харкові (фото).

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна першою порушила монополію РФ на ринку ядерного палива – Котін про санкції ЄС 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
11.12.2023 314
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»