<
НОВИНИ ДНЯ: Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалились  Чи готова Франція до інтенсивної війни: генерал розкритикував президента Макрона  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травнявсі новини дня
Політика
Україна
11.12.2023 389

Україна наближається до країн з низьким рівнем корупційних практик – дані НАЗК

В Україні за 13 років знизився рівень корупційних практик.

4ea0cd3cae4fbc0b711da0a847152c83_11.12.23

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) провело соціологічне дослідження, результати якого підтверджують, що 60% українців не готові використовувати корупційні практики в жодній із ситуацій. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону розповів голова НАЗК Олександр Новіков.

"2010 року рівень корупційних практик в Україні складав 60 %. 2019 року цей процент знизився до 27 %, і на сьогодні він складає лише 17 %. Це просто колосальні цивілізаційні зміни, які свідчать про те, що Україна наближається до некорумпованих, а отже, заможних і безпечних країн. Якщо подивитися світову мапу індексу сприйняття корупції, то війни і бідність присутні у тих країнах, де є високий рівень корупційних практик. Україна виходить з такої групи країн", - сказав голова НАЗК.

Новіков також зауважив, що в Україні створено найбільш сучасну систему для запобігання корупції.

Так, після 2014 року були створені НАБУ, НАЗК, ВАКС і САП, тобто повну систему, для того, щоб убезпечити країну від корупції, побудувати доброчесність, а отже й ефективність держави.

Нагадаємо, ексдиректору держпідприємства повідомлено про підозру через фіктивну закупівлю обладнання для Су-27.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна наближається до країн з низьким рівнем корупційних практик – дані НАЗК 5.00 5 2
Політика / Україна
11.12.2023 389
Еще материалы раздела «Україна»