<
НОВИНИ ДНЯ: У понеділок частину України охоплять дощі з грозами   У Раді готують непопулярні кроки для фінансування армії – нардепка  Найпоширеніші запитання щодо програми "Резерв+": у Міноборони дали чіткі відповіді  В Україну йде спека до +34: синоптики назвали дату  Зеленський відповів на заяву Путіна про "нелегітимну" владу в Україні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 27 травня – 2 червня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 27 травня – 2 червня 2024 рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.12.2023 299

Що зробити, щоб каланхое зацвіло в домашніх умовах: правила догляду та невелика хитрість

Чому не цвіте каланхое, як в домашніх умовах змусити рослину зацвісти, основні правила догляду за ним.

0fbd3095316d54785744332c10b5bd9a_12.12.23

У магазинах квітучі кущики каланхое привертають увагу своїм різноманітним цвітінням і складається враження, що таким чином рослина цвіте цілий рік. Насправді це не так. Продавці чекають на появу пуп'янків, а перед продажем посилюють цвітіння виганянням. Пише ТСН. 

Як часто цвіте каланхое

Цвіте каланхое один раз на рік, зазвичай в кінці зими, до середини весни. За правильного догляду можливе цвітіння до кінця весни і навіть друге цвітіння влітку.

Як змусити каланхое цвісти в домашніх умовах

Цвітіння каланхое залежить, насамперед. від світла.  Природний процес утворення бутонів починається, коли світловий день зменшується. Тому для того, щоб каланхое в цей період зацвів, створіть для рослини короткий світловий день - не більше 8-10 годин на добу, і припините полив на 3-4 тижні. Якщо квітка освітлюватиметься довше, то в осінньо-зимовий час не бутони не будуть формуватися, і квітка не зацвіте.

Деякі квітникарі накривають рослину від вечора і до ранку, використовуючи для цього темну тканину, папір. Альтернативний варіант - прибрати горщик в темне місце, наприклад, в шафу. Не забувайте про необхідний температурний режим. Залежно від сорту каланхое на закладання бруньок потрібно буде від 10  до  24 днів. Якщо дотримуватися правильного світового, температурного та поливного режимів, на початку зими на рослині з' являються пуп'янки, а трохи пізніше вона буде цвісти впродовж  від 4 до 11 тижнів.

Як доглядати за каланхое, щоб воно зацвіло

  • Після того, як каланхое з'явилося у вас удома, важливо дочекатися  повного припинення цвітіння, після чого можна його обрізати. На молодих квітках обірвати активні точки зростання, на дорослих обрізати задерев'янілі паростки на потрібну висоту. Це дозволить сформувати крону, перешкодить витягуванню каланхое, а також збільшитися кількість паростків  на яких можуть з'явитися бутони.
  • Коли земляна грудка буде повністю обплетена коренями, кущик потрібно пересаджувати. Підготуйте горщик більшого об'єму, а також ґрунт для сукулентів.
  • Після остаточного припинення цвітіння частоту поливу потрібно зменшити,  інакше через підвищену вологість можуть загнити корені.
  • Підгодовуйте каланхое  комплексними добривами для сукулентів 2 рази на місяць.
  • Найсприятливіша температура для цвітіння каланхое: денна - від 22 до 27 градусів, нічна - 16-18 градусів. Якщо в нічний час температура впаде нижче мінімальних значень або підніметься вище за 24 градуси, пуп'янки формуватися не будуть.
  • Негативно позначається і перебування рослин на протязі або на холоді. Не ставте рослину поряд з опалювальними приладами, біля відкритої кватирки і вікна, балконних дверей.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що зробити, щоб каланхое зацвіло в домашніх умовах: правила догляду та невелика хитрість 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
12.12.2023 299
Еще материалы раздела «Суспільство»