<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
12.12.2023 916

Третю штурмову бригаду вивели з-під Бахмута після майже року важких боїв: що з нею буде далі

Наразі бригада проводить масштабну рекрутингову кампанію і закликає українців долучатися до її лав.

55978bd0f0c24d4531b808222360e7f4_12.12.23

Третю окрему штурмову бригаду на початку грудня вивели на відновлення після виснажливих боїв під Бахмутом. Пише ТСН. 

Про це повідомила пресслужба бригади у коментарі "Українській правді".

"Після майже року важких боїв під Бахмутом на початку грудня Третя окрема штурмова бригада вийшла з виснажливої ділянки фронту на відновлення, щоб стати найбільш технологічним підрозділом в Україні", – йдеться в повідомленні.

У пресслужбі уточнили, що за цей час на Бахмутському напрямку бійці Третьої штурмової звільнили понад 20 кв. км територій з 250 кв. км, які Сили оборони країни змогли відбити у ворога за час контрнаступу.

Зараз бригада перебуває на масштабних тренуваннях, доукомплектації та злагодженні. У Третій штурмовій створюють нові підрозділи. Наразі бригада проводить масштабну рекрутингову кампанію.

Що відомо про 3 ОШБр

Третя окрема штурмова бригада – добровольчий підрозділ, сформований як загін ТрО 24 лютого 2022 року ветеранами "Азову", які станом на початок вторгнення перебували не в Маріуполі.

Згодом розширений до ОПСП "Азов", а потім реформований в окремий підрозділ ССО "Азов" ЗСУ. На початку 2023 року увійшов до складу Сухопутних військ ЗСУ та розширений як 3-я окрема штурмова бригада.

Оценка материала:

5.00 / 2
Третю штурмову бригаду вивели з-під Бахмута після майже року важких боїв: що з нею буде далі 5.00 5 2
Політика / Україна
12.12.2023 916
Еще материалы раздела «Україна»