<
НОВИНИ ДНЯ: Лаваш у яйці з шинкою і помідорами: рецепт поживної страви для перекусу за 10 хвилин  Церковний календар на липень 2024 року: коли Собор святого архангела Гавриїла та Успіння святої Анни  Найтепліший місяць року: "Укргідрометцентр" спрогнозував, яка погода буде у липні  Мобілізація в Україні: скільки часу залишилося, щоб оновити дані в ТЦК та що чекає на ухилянтів  Замість піци: рецепт оладок з шинкою і помідором  Вже без дощів: як зміниться погода в Україні 26 червня  Як зрозуміти, що економіка росте, і до чого тут цінивсі новини дня
Політика
Україна
12.12.2023 389

“Контрнаступ пішов не за планом”: Дикий про те, яка ситуація зараз на фронті

Євген Дикий назвав головну причину, чому контрнаступ пішов не за планом.

c37caed74a4449b5f7d8032dc6a35478_12.12.23

Контрнаступ України не пішов по тому задуму, який був оголошений військовим командуванням у вересні минулого року.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua висловив політичний і військовий аналітик, ветеран АТО, екскомандир роти в батальйоні “Айдар” Євген Дикий.

“Бо з того, що ми запитали у вересні, нам дали одну третину і аж приблизно у вересні 2023-го. От танки Abrams цьому яскравий приклад. Їх було обіцяно минулої осені — вони приїхали цієї осені. Я б процитував генерала Бена Годжеса, колишнього командувача сил США в Європі, який прямо заявив, що з таким ресурсом, який нам надали, його б армія навіть не почала наступ”, — розповів Євген Дикий.

А Україна його не просто почала, а весь літньо-осінній період була саме активно наступаючою стороною, каже військовий аналітик.

“І в ході цього малого того, що ми звільнили якісь клаптики територій, питання не в цьому. Питання в тому, що ми все ж таки оці російські укріплення, які вони дев’ять місяців будували, половину з них обнулили. І зараз перебуваємо в середині другої лінії з тих трьох, що вони набудували. Так, вони не посипались, але вони поступово прогинаються”, — вважає Євген Дикий.

Оценка материала:

5.00 / 2
“Контрнаступ пішов не за планом”: Дикий про те, яка ситуація зараз на фронті 5.00 5 2
Політика / Україна
12.12.2023 389
Еще материалы раздела «Україна»