<
НОВИНИ ДНЯ: До України суне антициклон: як зміниться погода найближчими днями  Командири РФ кидають своїх підлеглих у "ями" та морять голодом за найменші провини, - ЦНС  Аспірантура за контрактом не даватиме відстрочку від мобілізації, - голова МОН  Сі Цзіньпін заявив, що Китай шукатиме врегулювання "кризи в Україні" у власний спосіб  Укргідрометцентр дав прогноз на найтепліший місяць року  Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізаціївсі новини дня
Політика
Україна
12.12.2023 374

"2024 року настане наш момент істини": генерал Маломуж про війну в Україні

Весна буде вирішальною для війни.

8a680ef46511c188abcd9e3ed8622c22_12.12.23

Навесні 2024 року ситуація на фронті може кардинально змінитися на користь ЗСУ. Пише ТСН. 

Про це в інтерв'ю виданню OBOZ.UA  повідомив генерал в запасі Микола Маломуж.

"Думаю, навесні ми отримаємо в повному обсязі і ATACMS, і F-16, та інші засоби, які обговорювалися на всіх "Рамштайнах" і зараз обговорюються на неофіційному рівні. Зокрема, що закуповується, що вироблятиметься у тій самій Німеччині. Наразі формується нова виробнича лінійка для ЗСУ, а це нові можливості для наступу та проведення потужних операцій", - сказав він.

З його слів, наразі потрібні альтернативні формати. Найголовніші удари – це удари з тилу, з флангів, у глибоких тилах Силами спецоперацій. Вони мають діяти не на фронті, не на полі бою, а в тилах в момент стратегічних ударів.

"Наприклад, зараз щодня ми знищуємо в бою понад тисячу окупантів і ще стільки ж виводимо з ладу, за місяць це понад 60 тисяч, тобто близько десяти бригад. Це потужний підрив навіть для численної російської армії", - додав він.

"Думаю, 2024 року має настати наш момент істини. Тому що це для України є критично важливим. Не тільки для людей, які чекають на перемогу, а й для того, щоб не дати Росії затягнути цей процес надовго, зміцнюючи свої позиції, нарощуючи ресурси", - уточнив Маломуж.

Нагадаємо, полковник запасу ЗСУ Роман Світан раніше заявив, що у Збройних сил України є можливість знищити російську армію на території України і вийти на українсько-російський кордон до осені 2024 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
"2024 року настане наш момент істини": генерал Маломуж про війну в Україні 5.00 5 1
Політика / Україна
12.12.2023 374
Еще материалы раздела «Україна»