<
НОВИНИ ДНЯ: Коли закінчиться війна в Україні: Зеленський зробив нову заяву  Неймовірна спека. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Зодіакальний гороскоп на липень 2024 року для всіх 12 знаків  Міноборони про темпи мобілізації: динаміка позитивна, краще ніж в березні та лютому  Чого ворог боїться найбільше: комбат дав неочікувану відповідь  Коли спека в Україні ослабне: синоптикиня назвала точну дату  Київ увійшов до топ-10 найгірших міст для життя — рейтинг The Economistвсі новини дня
Політика
Україна
12.12.2023 370

"Ми вже не відпускаємо людей": багато нардепів хочуть скласти повноваження – Арахамія

Багато депутатів виявили бажання припинити свої повноваження.

144aa31db4d45a1b3e5ff977341e3167_12.12.23

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що доволі велика кількість народних депутатів бажають достроково скласти свої повноваження. Пише ТСН. 

Про це він розповів в ефірі телемарафону.

"Ми вже не відпускаємо людей... Ми говоримо, що просто не будемо за це голосувати, тому що люди мають досидіти до кінця (нинішньої каденції Верховної Ради - ред.) і ухвалювати необхідні для держави закони", - сказав Арахамія.

Голова фракції зазначив, що у зв'язку з новими викликами необхідно оптимізувати роботу парламенту і знизити мінімальну кількість народних депутатів у групах, "щоб зберегти ці групи, щоб парламент, умовно, до нового скликання пропрацював приблизно в тому самому структурному режимі, в якому він почав працювати".

Станом на 11 грудня 2023 року кількість депутатів Верховної Ради України становить 400 осіб (відповідно до законодавства має бути 450).

Нагадаємо, Верховна Рада України 8 грудня припинила повноваження ще трьох народних депутатів. Йдеться про Максима Єфімова (фракція "Відновлення"), Дмитра Шпенова (позафракційний) та Віталія Данілова (фракція "Батьківщина").

Оценка материала:

5.00 / 2
"Ми вже не відпускаємо людей": багато нардепів хочуть скласти повноваження – Арахамія 5.00 5 2
Політика / Україна
12.12.2023 370
Еще материалы раздела «Україна»