<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
13.12.2023 10457

Демограф сказав, скільки людей житиме в Україні через 10 років

Протягом наступних 10 років населення України може становити близько 30 млн людей. Ця кількість дозволить країні нормально функціонувати і розвиватися. Але вона може бути досягнена лише за певних умов.

_demograf_kolazh_833c4dd4f732c28dac233b6586e97912_650x410_13.12.23

Такий прогноз в інтерв’ю РБК-Україна (проект Styler) дав демограф, старший науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України Олексій Позняк.

"Скоріш за все, населення України наближатиметься до 30 мільйонів. І це за умови, якщо буде ефективна міграційна політика. Тоді можна буде на цьому рівні більш менш стабілізуватись", - сказав науковець.

За словами Позняка, це "більш менш нормальний" сценарій, бо 30 млн - "це не рівень знелюднення, це ще той рівень, коли освоєння території можна підтримати на достатньому рівні".

"Тим більше, що у нас частина прикордонних з державою-агресором територій буде залишатися все одно неспокійними і не сильно населеними", - додав він.

Звичайно, каже демограф, і там - на сході країни - потрібно підтримувати якусь кількість населення. Однак зауважує: висока щільність заселення цих територій може бути просто небезпечною для мешканців.

"Відповідно, за таких умов 30 мільйонів населення буде достатньо для підтримки заселеності у всіх регіонах", - сказав експерт.

Також Позняк назвав мінімальну кількість населення, яка може стати критичною для функціонування держави.

"Я думаю, що 20 мільйонів. Це вже буде достатньо критичний рівень", - висловився він.

Раніше експерти давали прогноз, що буде з Україною в 2050 році.

Також ми писали, що Україні загрожує демографічна криза, хоча народжуваність не знизилася.

Оценка материала:

5.00 / 5
Демограф сказав, скільки людей житиме в Україні через 10 років 5.00 5 5
Політика / Україна
13.12.2023 10457
Еще материалы раздела «Україна»