<
НОВИНИ ДНЯ: РФ не запрошена на саміт миру, але процес без неї немислимий – заява Швейцарії  США попередили, що Грузія ризикує зв'язками з НАТО та ЄС через закон про іноагентів  В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні днівсі новини дня
Політика
Україна
13.12.2023 3316

Мобілізація через рекрутингові компанії в Україні: як триватиме призов

Українці можуть шукати посади в Силах оборони, які найбільше відповідають їхнім навичкам.

51abbcd112b40c6c97b85525b7f2b435_13.12.23

В Україні триває мобілізація через рекрутингові компанії, за допомогою яких призивають людей на ті спеціальності, які потрібні. Пише ТСН. 

Про це йдеться у повідомленні Міноборони про проєкт рекрутингу до ЗСУ.

Згідно з інформапцією міністерства, підписано договір з головою організації Lobby X Владиславом Грезєвим.

Тепер рекрутери безкоштовно працюватимуть в інтересах армії.

Також Міноборони підписало договори з рекрутерами Work.ua і Robota.ua. Українці можуть шукати посади в Силах оборони, які найбільше відповідають їхнім навичкам, та зможуть закривати потреби, які не покривають територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Як здійснюватимуть мобілізацію

Призов проводитимуть напряму до підрозділів, проте термін проходження усіх бюрократичних моментів може бути різний для кандидатів. Це залежить від стану здоров’я, необхідності навчання, бойового досвіду тощо.

За словами заступниці міністра оборони України Наталії Калмикової в коментарі NV, наразі не йдеться про переведення на інші посади серед тих, хто проходить процес рекрутингу за новою моделлю.

"Гіпотетично таке можливо. Чим може бути викликане перенаправлення на інші посади? Це залежить від рішення командира. Нам важливо розуміти, що армія є армією", ― сказала вона.

Щодо переведення операторів БпЛА у штурмовики вона дала однозначну відповідь. У разі, коли особа мобілізувалася на посаду оператора БпЛА, її в штурмовики не переводитимуть. Але служба оператора БпЛА проходить у різних місцях.

"Якщо людина йде на оператора БпЛА і підписує контракт на оператора БпЛА, вона служитиме оператором БпЛА. Але оператори БпЛА теж мають різні посади. Можливо, людина сама захоче перейти на інший рівень посади тощо. Але наша основна ціль — це, власне, щоб навички, досвід людини в цивільному житті були максимально використані на захист Батьківщини", ― пояснила Калмикова.

Переведення між підрозділами можливе, але відбувається за законом. Такий процес залежить не лише від кандидата та командира, тут враховуються інтереси обох підрозділів.

"Переведення між посадами регулюється законодавством, відбувається взаємодія між командирами. Один командир має погодити переведення від себе, а другий — перехід до себе", ― пояснила вона.

Нагадаємо, від 2023 року в Україні почала працювати перша рекрутингова компанія Lobby X. За її допомогою ті, хто бажають вступити до лав ЗСУ, можуть шукати актуальні вакансії.

Оценка материала:

5.00 / 4
Мобілізація через рекрутингові компанії в Україні: як триватиме призов 5.00 5 4
Політика / Україна
13.12.2023 3316
Еще материалы раздела «Україна»