<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.12.2023 417

Вчені виявили останню трапезу 75-мільйолітнього тиранозавра: що це було

Це дало змогу зрозуміти, як тиранозаври адаптували свій раціон.

53e4613db55edbf19f5a8d4bba2a0fb0_13.12.23_1

Динозаврів досліджували протягом десятиліть, і кожен крок до з'ясування того, яким було їхнє життя, є великим досягненням для науки. Тому, коли дослідники знайшли тіло тиранозавра віком 75 мільйонів років, вони, мабуть, не думали, що натраплять на щось таке ж дивне. Пише ТСН. 

Про це пише ladbible.com.

На думку дослідників, завдяки збереженню тварини та вмісту його шлунка тепер ми можемо побачити, як тиранозаври адаптували свій раціон. Докторка Дарла Зеленицьки з Університету Калгарі заявила, що отримані результати є "вагомим доказом того, що тиранозаври радикально змінили свій раціон у міру дорослішання".

Після того, як недавні відкриття показали, як насправді могли звучати хижі динозаври, тепер ми знаємо, що вони теж їли одне одного. Розглянутий динозавр був молодим горгозавром, близьким родичем тиранозавра. За їхніми оцінками, на момент смерті йому було близько семи років, і він важив 330 кг, що відповідає підлітковому віку його розвитку.

Але ось що стає цікавим: під грудною кліткою були задні кінцівки двох маленьких динозаврів, які називаються ситипами. Докторка Зеленицьки є однією із головних вчених у дослідженні, опублікованому в журналі Science Advances. Вона сказала: "Тепер ми знаємо, що ці підлітки тиранозаври полювали на маленьких молодих динозаврів".

Але це лише початок того, що їли горгозаври. Оскільки цей динозавр був ще підлітком, це додає ще один шар до того, як формуються його харчові звички в міру дорослішання.

Згідно зі скам'янілостями і слідами укусів на кістках більших динозаврів, вчені дійшли висновку, що вони їли дуже великих травоїдних динозаврів.

Доктор Франсуа Террієн із Королівського палеонтологічного музею Тирелла пояснив ВВС, що дорослі тиранозаври були "цілком нерозбірливими в їжі", які ловили велику здобич, "перекушуючи кістки та зішкрібаючи плоть".

Оценка материала:

5.00 / 2
Вчені виявили останню трапезу 75-мільйолітнього тиранозавра: що це було 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.12.2023 417
Еще материалы раздела «Суспільство»