<
НОВИНИ ДНЯ: Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  На Україну і РФ чекає "смертельне літо": аналітики WSJ зробили невтішний прогноз  Оладки з кабачків із сиром та шинкою: рецепт швидкої та смачної страви  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Перший під час війни. Головні підсумки візиту Орбана до України  Війна в Україні запустила "ренесанс" танків – які висновки зробили світ і Росія  Якою буде погода в Україні 3 липня: прогноз від синоптикинівсі новини дня
Політика
Україна
13.12.2023 414

Данілов зробив відверту заяву про невиправдані надії на контрнаступ

Посадовець наголосив, що "це не означає, що перемога буде не на нашому боці".

fd52c2f139e26cc3d1840179cecbd37e_13.12.23

Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що контрнаступ ЗСУ не виправдав надій, однак це не означає, що держава програє війну. Пише ТСН. 

Про це посадовець розповів у інтерв'ю ВВС.

Надії на контрнаступ не справдилися

Данілов сказав, що сподівання України щодо контрнаступу не виправдалися, однак "це не означає, що перемога буде не на нашому боці".

"У травні кожен громадянин нашої країни хотів, щоб війна закінчилася якнайшвидше. Надії були, але вони не справдилися. Те, що ми два роки захищаємо нашу країну, – це вже велика перемога", – сказав Данілов.

Видання зазначає, що українські війська сподівалися повернути частину окупованої Росією території, захопленої після повномасштабного вторгнення, а також перекрити ворожі лінії постачання до Криму. Але, не маючи переваги в повітрі та зіткнувшись із потужною російською обороною, зусилля українських бійців, "схоже, зупинилися з настанням зими". Як вказано в матеріалі, "Данілов визнав, що вони були надто оптимістичні".

"Люди іноді помиляються. Не можна все життя бути відмінником", – зауважив він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Данілов зробив відверту заяву про невиправдані надії на контрнаступ 5.00 5 1
Політика / Україна
13.12.2023 414
Еще материалы раздела «Україна»