<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Світ
13.12.2023 428

Чому росіяни досі підтримують Путіна та війну проти України – аналіз The Economics Times

Здатність Росії протистояти санкціям і відбиватися від контрнаступу ЗСУ сприяли зростанню громадської підтримки війни та Путіна.

39472e2f5d66fc1351edbedd0d576854_13.12.23

Війну проти України досі підтримують 73% росіян, а особистий рейтинг президента РФ Володимира Путіна сягає 80%. Причина цього полягає у поєднанні політики російського уряду та реакції Заходу на війну. Пише ТСН. 

Про це йдеться у статті The Economics Times.

Скільки росіян підтримують війну і Путіна

У матеріалі зазначається, що Путін оголосив про плани балотуватися на президентських "виборах" 2024 року і майже напевно виграє їх. Він керував Росією протягом 24 років, і опитування демонструютьь, що війна проти України зміцнила підтримку Путіна.

Результати вересневого опитування російського "Левада-Центру" про ставлення росіян до війни в Україні свідчать, що дії окупантів підтримують 73% респондентів – саме стільки людей відповіли "так" або "однозначно так".

Водночас особистий рейтинг Путіна залишається високим і певний час сягає близько 80%, свідчать дані "Левада-Центру". А останнє опитування російського фонду "Громадська думка" демонструє, що близько 78% росіян схвалюють роботу свого президента.

Автори статті звернули увагу, що наприкінці 2022 року в РФ відбулося зниження підтримки як війни, так і Путіна. Усе тому, що восени російська влада розпочала масштабну мобілізацію у відповідь на успіхи ЗСУ спочатку під Києвом, а потім під Харковом. Щоб уникнути призову до війська, чимало молодих чоловіків залишили Росію.

Окрім того, російські війська відступили від свого плацдарму на західному березі річки Дніпро на Херсонщині. Занепокоєння росіян ситуацією позначилося на результатах опитувань у той період.

Зазначається, що певний вплив на покращення результатів опитувань має нетерпимість російської влади до публічної опозиції війні чи Путіну. Поразка окупантів у літньому контрнаступі України також, безумовно, підвищила впевненість Росії. Крім того, суворою таємницею залишається кількість загиблих на фронті російських військових.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чому росіяни досі підтримують Путіна та війну проти України – аналіз The Economics Times 5.00 5 1
Політика / Світ
13.12.2023 428
Еще материалы раздела «Світ»