<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Світ
13.12.2023 435

"Ми можемо виграти війну з Росією": що Зеленський сказав сенаторам США під час свого виступу

12 грудня, відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського з сенаторами США.

a3b380bd865366a72f77b6634f6ff364_13.12.23

Головною метою українського лідера Володимира Зеленського було переконати американських законодавців продовжити надавати військову та фінансову підтримку Україні для протистояння російській агресії. Пише ТСН. 

Про це пише видання CNN та нардеп Ярослав Железняк.

За словами Железняка, зустріч мала позитивний настрій та результат.

"Лідер більшості Чак Шумер дав короткий коментар, що "це була потужна зустріч". Президент Зеленський чітко дав зрозуміти, що йому потрібна допомога, та якщо він її отримає, він може виграти цю війну", - написав Железняк у своєму телеграмі.

Однією з головних тем обговорення стало питання подолання корупції в Україні. Кілька сенаторів висловлювали занепокоєння, що частина американської допомоги може піти на "яхти для чиновників". Проте, на думку республіканця Тома Тілліса, Зеленський спростував ці побоювання.

"Я думаю, що поняття корупції з'явилося тому, що дехто сказав, що ми не можемо цього зробити (дати додаткове фінансування Україні - ред.), тому що люди куплять яхти на ці гроші. Він позбавив людей цих уявлень реформами, які він провів для (Міжнародного валютного фонду) та (Європейського Союзу). Там були суттєві реформи", - сказав сенатор Том Тілліс.

Він також сказав, що Зеленського у Сенаті тепло прийняли, і він присвятив свій час тому, щоб переконати сенаторів надати більше фінансування. Глава держави не тиснув на них з приводу політичного протистояння у Вашингтоні щодо того, чи варто поєднувати законопроєкти щодо посилення кордону США та фінансування України.

Нагадаємо, 11 грудня Зеленський прибув до Вашингтона, де вже зустрівся з міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном.

Президент України також провів у США зустріч із керівниками американських оборонних компаній та виступив у Національному університеті оборони.

Також у Зеленського запланована зустріч з президентом США Джо Байденом.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Ми можемо виграти війну з Росією": що Зеленський сказав сенаторам США під час свого виступу 5.00 5 2
Політика / Світ
13.12.2023 435
Еще материалы раздела «Світ»