Життя та Стиль
Суспільство
Новорічні десерти: три прості рецепти
Три прості та смачні десерти на Новий рік 2024, щоб зустріти Зеленого Дерев'яного Дракона.
Десерт на Новий рік — страва, яка обов'язково повинна бути на святковому столі. Ласувати полюбляють і діти, і дорослі. Пропонуємо вам три рецепти бюджетних новорічних десертів. Пише ТСН.
Желейний сметанно-сирний торт з апельсинами, мандаринами та ківі
Інгредієнти:
- Сметана 20% — 350 г
- Сир жирність 9% — 300 г
- Апельсини — 300 г (1 шт.)
- Мандарини — 200 г (2 шт.)
- Ківі — 100 г (1 шт.)
- Цукор — 250 г
- Желатин — 25 г
- Ванілін — 1 щіпка
- Вода для замочування желатину — 200 мл
Як приготувати:
- Желатин заливаємо холодною водою і даємо йому набухнути 10 хвилин.
- Сметану та сир збиваємо в блендері до однорідної текстури. Додаємо цукор. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
- Желатин розігріти на повільному вогні (не доводимо до кипіння).
- Форму застилаємо харчовою плівкою — так пізніше буде простіше витягнути торт.
- Очищаємо фрукти і нарізаємо кружечками.
- Частину фруктів залишаємо для завершального етапу, іншими обкладаємо дно та стінки форми.
- Сметанно-сирну масу з'єднуємо з желатином. Перемішуємо.
- Масу, що вийшла, вливаємо в ємність з фруктами (робити це слід акуратно, щоб фрукти не спливли). Ставимо в холодильник на 5-10 хвилин, щоб желе почало застигати.
- Дістаємо з холодильника, викладаємо зверху фрукти, що залишилися. Відправляємо в холодильник на 2-3 години (краще на ніч) до повного схоплення.
Десерт "Панчо" без випічки (у склянках)
Інгредієнти:
- Печиво пісочне (шоколадне) — 200 г
- Вершки 33% — 150 мл
- Сир вершковий — 280 г
- Цукрова пудра — 2 ст. ложки
- Ананаси консервовані — 1 банка (500 г)
- Для прикрас: Шоколад молочний або чорний, фісташки очищені, м'ята свіжа — за смаком
Як приготувати:
- Печиво розламати на дрібні шматочки.
- Приготувати крем: для цього збити вершки до пухкої густої маси. До них додати вершковий сир і перемішати міксером. Потім додати цукрову пудру і ще раз перемішати.
- Вершково-сирну масу збити до однорідності блендером. Крем повинен вийти повітряним і густим.
- Консервовані ананаси нарізати невеликими шматочками.
- Десерт викладається у склянки шарами: 1 столова ложка ананасів, крем, 1 столова ложка печива, крем, повторити. Останнім шаром повинен бути крем.
- Поставити у холодильник для просочування.
- Можна прикрасити тертим шоколадом, листочками м'яти, подрібненими фісташками.
Желе із шампанського з апельсинами та ананасами
Інгредієнти:
- Шампанське — 750 мл (1 пляшка)
- Ананаси консервовані шматочками — 200 г
- Апельсин — 180 г (1 шт.)
- Цукор — 150 г
- Желатин швидкорозчинний — 40 г
Як приготувати:
- Приготувати всі потрібні продукти, з ананасів не забудьте злити сік.
- Відкриваємо пляшку шампанського, виливаємо половину у ємність і чекаємо, щоб вийшли гази. Додаємо желатин і залишаємо на 15 хвилин для набухання.
- У каструлю з товстим дном висипаємо цукор, виливаємо другу половину шампанського. Ставимо на повільний вогонь і, помішуючи, варимо до розчинення цукру (3-4 хвилини).
- Поєднуємо нагріте шампанське з желатином, перемішуємо до розчинення останнього. Остужуємо.
- Апельсини очищаємо, нарізаємо приблизно такими ж скибочками, що і ананаси.
- В окремі келихи викладаємо шматочки апельсинів та ананаси. Заливаємо фрукти шампанським з желатином. Відправляємо в холодильник до повного застигання.