НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.12.2023 505

Новорічні десерти: три прості рецепти

Три прості та смачні десерти на Новий рік 2024, щоб зустріти Зеленого Дерев'яного Дракона.

0a6d3bf05163c22d43038cd9b07461c1_15.12.23

Десерт на Новий рік — страва, яка обов'язково повинна бути на святковому столі. Ласувати полюбляють і діти, і дорослі. Пропонуємо вам три рецепти бюджетних новорічних десертів. Пише ТСН. 

Желейний сметанно-сирний торт з апельсинами, мандаринами та ківі

Інгредієнти:

  • Сметана 20% — 350 г
  • Сир жирність 9% — 300 г
  • Апельсини — 300 г (1 шт.)
  • Мандарини — 200 г (2 шт.)
  • Ківі — 100 г (1 шт.)
  • Цукор — 250 г
  • Желатин — 25 г
  • Ванілін — 1 щіпка
  • Вода для замочування желатину — 200 мл

Як приготувати:

  1. Желатин заливаємо холодною водою і даємо йому набухнути 10 хвилин.
  2. Сметану та сир збиваємо в блендері до однорідної текстури. Додаємо цукор. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
  3. Желатин розігріти на повільному вогні (не доводимо до кипіння).
  4. Форму застилаємо харчовою плівкою — так пізніше буде простіше витягнути торт.
  5. Очищаємо фрукти і нарізаємо кружечками.
  6. Частину фруктів залишаємо для завершального етапу, іншими обкладаємо дно та стінки форми.
  7. Сметанно-сирну масу з'єднуємо з желатином. Перемішуємо.
  8. Масу, що вийшла, вливаємо в ємність з фруктами (робити це слід акуратно, щоб фрукти не спливли). Ставимо в холодильник на 5-10 хвилин, щоб желе почало застигати.
  9. Дістаємо з холодильника, викладаємо зверху фрукти, що залишилися. Відправляємо в холодильник на 2-3 години (краще на ніч) до повного схоплення.

Десерт "Панчо" без випічки (у склянках)

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне (шоколадне) — 200 г
  • Вершки 33% — 150 мл
  • Сир вершковий — 280 г
  • Цукрова пудра — 2 ст. ложки
  • Ананаси консервовані — 1 банка (500 г)
  • Для прикрас: Шоколад молочний або чорний, фісташки очищені, м'ята свіжа — за смаком

Як приготувати:

  1. Печиво розламати на дрібні шматочки.
  2. Приготувати крем: для цього збити вершки до пухкої густої маси. До них додати вершковий сир і перемішати міксером. Потім додати цукрову пудру і ще раз перемішати.
  3. Вершково-сирну масу збити до однорідності блендером. Крем повинен вийти повітряним і густим.
  4. Консервовані ананаси нарізати невеликими шматочками.
  5. Десерт викладається у склянки шарами: 1 столова ложка ананасів, крем, 1 столова ложка печива, крем, повторити. Останнім шаром повинен бути крем.
  6. Поставити у холодильник для просочування.
  7. Можна прикрасити тертим шоколадом, листочками м'яти, подрібненими фісташками.

Желе із шампанського з апельсинами та ананасами

Інгредієнти:

  • Шампанське — 750 мл (1 пляшка)
  • Ананаси консервовані шматочками — 200 г
  • Апельсин — 180 г (1 шт.)
  • Цукор — 150 г
  • Желатин швидкорозчинний — 40 г

Як приготувати:

  1. Приготувати всі потрібні продукти, з ананасів не забудьте злити сік.
  2. Відкриваємо пляшку шампанського, виливаємо половину у ємність і чекаємо, щоб вийшли гази. Додаємо желатин і залишаємо на 15 хвилин для набухання.
  3. У каструлю з товстим дном висипаємо цукор, виливаємо другу половину шампанського. Ставимо на повільний вогонь і, помішуючи, варимо до розчинення цукру (3-4 хвилини).
  4. Поєднуємо нагріте шампанське з желатином, перемішуємо до розчинення останнього. Остужуємо.
  5. Апельсини очищаємо, нарізаємо приблизно такими ж скибочками, що і ананаси.
  6. В окремі келихи викладаємо шматочки апельсинів та ананаси. Заливаємо фрукти шампанським з желатином. Відправляємо в холодильник до повного застигання.

Оценка материала:

5.00 / 2
Новорічні десерти: три прості рецепти 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.12.2023 505
Еще материалы раздела «Суспільство»