<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Світ
14.12.2023 477

Відкинули Кремль на 18 років назад. Розвідка США озвучила втрати РФ на війні, - Reuters

Сполучені Штати Америки оцінили втрати Росії на війні проти України в 315 тисяч загиблих і поранених солдатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters та CNN.

"У розсекреченому звіті розвідки США йдеться, що війна в Україні коштувала Росії 315 000 вбитих і поранених військовослужбовців", - йдеться в матеріалі.

Зазначається, що це майже 80% особового складу, який вона мала на момент вторгнення в Україну.

У доповіді також наголошується, що втрати РФ в особовому складі та бронетехніці української армії відкинули військову модернізацію Кремля на 18 років назад.

Що ще відомо про втрати РФ

Загалом РФ ввела в Україну 360 тисяч військових. Зазначається, що РФ втратила 2200 із 3500 танків. Також знищено 4400 із 13600 БМП і БТР, що становить 32% втрат.

"Станом на кінець листопада Росія втратила понад чверть своїх запасів техніки сухопутних військ до вторгнення", - йдеться в оцінці.

У розвідці вважають, що це зменшило складність і масштаб російських наступальних операцій, які не змогли досягти серйозних успіхів в Україні з початку 2022 року.

Втрати Росії

Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що втрати Росії у війні в Україні до ранку вівторка, 12 грудня, становили 800 окупантів, загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 340 650 військових.

Міноборони Британії заявляло, що середній діапазон оцінок втрат російської армії від початку вторгнення в Україну становить 320 тисяч осіб убитими і пораненими. Однак точної цифри не знають навіть у Москві.

Прессекретар Ради національної безпеки США при Білому домі Едрієнн Вотсон заявила, що українські військові змогли знешкодити понад 13 тисяч російських солдатів під Авдіївкою з початку ворожого наступу в районі міста.

Оценка материала:

5.00 / 2
Відкинули Кремль на 18 років назад. Розвідка США озвучила втрати РФ на війні, - Reuters 5.00 5 2
Політика / Світ
14.12.2023 477
Еще материалы раздела «Світ»