<
НОВИНИ ДНЯ: Для здоров'я та схуднення: рецепт супу з 10 овочів та трав  Міжнародні та державні свята в липні 2024 року: чи можна чекати на додаткові вихідні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  На Україну і РФ чекає "смертельне літо": аналітики WSJ зробили невтішний прогноз  Оладки з кабачків із сиром та шинкою: рецепт швидкої та смачної страви  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Перший під час війни. Головні підсумки візиту Орбана до Українивсі новини дня
Політика
Україна
14.12.2023 421

Новий план війни, або “контрнаступ 2.0”: в США зробили гучну заяву про зміну тактики ЗСУ

Американські військові дуже скоро запропонують українцям нову стратегію для цієї війни.

b1b88ff171f35bd31a3bc0e29d335087_14.12.23

Змінити тактику, щоб перемогти. Військові США пропонують Україні припинити наступ. На думку Пентагона, Києву потрібна зовсім інша тактика, інакше не перемогти.

Що пропонують союзники та чому їх план викликав дискусії в українському керівництві, розповів в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналіст Артем Зябкін.

Старий план вже не спрацює

Старий план вже не спрацює. Американські військові дуже скоро запропонують українцям нову стратегію для цієї війни. Як пише The New York Times, на думку американців, стратегічний задум ЗСУ на 23-й рік реалізувати повністю не вдалося. Тож, щоб подолати Путіна, потрібен новий, більш обережний та виважений. У Вашингтоні пропонують зупинитися, перейти в оборону та накопичувати сили. Українці ж схиляються до вже перевірених тактик, але й явно більш амбітних.

“Американці наполягають на консервативній стратегії, яка зосереджується на утриманні території, якою володіє Україна, окопуючись і нарощуючи постачання та сили протягом року. Українці хочуть йти в атаку або суходолом, або за допомогою дальніх ударів, сподіваючись привернути увагу світу”, — пише NYT.

На фронті потрібна “пауза”?

На думку американців, умовна “пауза” на фронті впродовж наступного року дозволить Україні ефективніше стримувати Росію на вже існуючих рубежах і накопичити достатню кількість зброї, боєприпасів та техніки, щоб змусити Путіна піти на “змістовні” перемовини. Сильна Україна з повними арсеналами має стати достатньо переконливою загрозою для РФ, щоб змусити Кремль відступити.

“Ставки величезні. За словами американських чиновників, без нової стратегії та додаткового фінансування Україна може програти війну. Представники адміністрації стверджують, що Путін робить ставку на зменшення американської підтримки, вказуючи на його нещодавні заяви про те, що якщо в України закінчаться боєприпаси, надані НАТО, Росія переможе за кілька днів”, — йдеться у матеріалі NYT.

Оценка материала:

5.00 / 2
Новий план війни, або “контрнаступ 2.0”: в США зробили гучну заяву про зміну тактики ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
14.12.2023 421
Еще материалы раздела «Україна»