<
НОВИНИ ДНЯ: Українські військові можуть замовити квитки на потяг, навіть коли їх розкупили: як це працює  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Лукашенко заявив про "високу боєготовність" військ Білорусі та РФ через "активізацію" ЗСУ  Проросійський Орбан у Києві: шантаж, нова угода з Угорщиною та пропозиція капітулювати перед Путіним  "Укрзалізниця" оновить правила перевезення тварин: що відомо  Частину України накриє спека до +38 градусів  Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"всі новини дня
Бізнес
Економіка
13.12.2023 403

МВФ підтримав мораторій на виплату Україною зовнішнього боргу

Мораторій на виплату зовнішнього боргу уряду України іноземним державам діятиме до 2027 року. Реструктуризацію комерційного боргу буде проведено до середини 2024 року.

Про це сказав голова місії МВФ в Україні Гевін Грей, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-конференцію МВФ .

"Амбіційну реструктуризацію зовнішнього комерційного боргу слід провести у першій половині 2024 року, щоб допомогти відновити стійкість боргу та одночасно створити такий необхідний бюджетний простір", - сказав він.

Як зазначив глава місії, очікується, що офіційний мораторій кредиторів триватиме до кінця програми з МВФ (до 2027 року), а період мораторію приватних кредиторів, як очікується, закінчиться у серпні 2024 року.

"Таким чином, як повідомила влада, вони планують завершити реструктуризацію комерційного боргу до середини 2024 року", - додав Грей.

Оценка материала:

5.00 / 2
МВФ підтримав мораторій на виплату Україною зовнішнього боргу 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
13.12.2023 403
Еще материалы раздела «Економіка»