НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Європа
13.12.2023 367

Глава Єврокомісії перед самітом ЄС закликала підтримувати Україну "скільки буде потрібно"

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликала Європейський Союз підтримувати Україну стільки, скільки потрібно. Саміт лідерів ЄС має схвалити 50 млрд євро Києву та початок переговорів про членство.

Про це РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Оскільки війна затягується, ми маємо довести, що означає підтримувати Україну стільки, скільки потрібно", - сказав фон дер Ляєн у Європейському парламенті перед самітом лідерів країн ЄС, який пройде 14-15 грудня.

Єврокомісія запропонувала, щоб цього тижня саміт ухвалив рішення розпочати переговори про членство України в ЄС, як тільки вона виконає чотири невиконані умови, викладені раніше для реалізації надій Києва на ЄС. Представник ЄС у Брюсселі припустив, що це може статися у березні.

Фон дер Ляєн заявила, що закони, прийняті Україною минулого тижня, у тому числі про національні меншини, питання, підняте Угорщиною, виконують три з завдань, а це означає, що не вистачає тільки одного: нового закону про лобіювання, покликаного приборкати олігархів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Глава Єврокомісії перед самітом ЄС закликала підтримувати Україну "скільки буде потрібно" 5.00 5 2
Політика / Європа
13.12.2023 367
Еще материалы раздела «Європа»