<
НОВИНИ ДНЯ: Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Зеленський: у України із Заходом різне розуміння перемоги  Україну 1 липня розжарить до +37: синоптик розповіла, коли відпустить спека  Дохідність гривневих депозитів наближається до нуля не тільки через долар по 41 гривні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 1 – 7 липня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 1-7 липня 2024 року  Липень в Україні почнеться зі спеки до +37°, на заході дощитимевсі новини дня
Політика
Україна
13.12.2023 467

Уповільнення не через кризу, а через зиму, – Зеленський прокоментував статтю New York Times

Уповільнення наступу України пов'язано не з кризою, а з зимою.

Про це у відповідь на запитання журналіста на брифінгу в Норвегії повідомив президент України Володимир Зеленський.

Запитання стосувалося заяв американських посадовців для преси щодо того, що Україні потрібно зосередитися на обороні, а не наступі. Журналіст уточнив, чи справді ситуація є настільки критичною, що Україні потрібно утримати лінію фронту і обороняти себе.

"Щодо заяв генералів Сполучених Штатів, деяких осіб, деяких військових, я вам скажу так: у будь-якому випадку це не про кризу, це про зиму. У зиму завжди уповільнюються будь-які операції – контрнаступальні чи оборонні", – сказав він.

Зеленський вважає, що ці заяви пов'язані з цим.

"Ми розуміємо, що у Росії не було ніяких перемог у цьому році, вони нічого не змогли окупувати. Взимку все уповільнюється через багато різних причин. Ми говоримо про оборону саме сходу нашої держави", – сказав він, зазначивши, що саме там зараз зосереджена більшість окупантів.

Президент додав, що там минулого року було розбито угруповання "вагнерівців", яких було ліквідовано 20 000. Тепер РФ надіслала туди сотні тисяч військових.

Оценка материала:

5.00 / 2
Уповільнення не через кризу, а через зиму, – Зеленський прокоментував статтю New York Times 5.00 5 2
Політика / Україна
13.12.2023 467
Еще материалы раздела «Україна»