<
НОВИНИ ДНЯ: Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Зеленський: у України із Заходом різне розуміння перемоги  Україну 1 липня розжарить до +37: синоптик розповіла, коли відпустить спека  Дохідність гривневих депозитів наближається до нуля не тільки через долар по 41 гривні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 1 – 7 липня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 1-7 липня 2024 року  Липень в Україні почнеться зі спеки до +37°, на заході дощитимевсі новини дня
Політика
Європа
13.12.2023 439

Шольц пообіцяв ще одну систему Patriot для України до кінця 2023 року

Канцлер Німеччини Олаф Шольц перед початком Європейської ради оприлюднив урядову заяву, де пообіцяв депутатам Бундестагу до кінця цього року передати на озброєння ЗСУ додаткову систему ППО Patriot, а також повідомив про щойно ухвалене рішення зберегти на обіцяному рівні пряму військову допомогу Україні у 8 млрд євро в наступному році.

Про це пише Укрінформ.

Канцлер ФРН наголосив на важливості допомоги Німеччини Україні системами ППО, які захищатимуть цієї зими від російських обстрілів та назвав війну, яку веде Росія проти України центральним політико-безпековим викликом Європейському континенту.

"Друга система ППО Patriot з Німеччини почне виконувати завдання в Україні ще цього року", – пообіцяв Шольц.

Також канцлер подякував  міністру оборони Німеччини Борису Пісторіусу, який під час нещодавнього візиту в Київ пообіцяв передати додаткові Iris-T, протидронні системи і сенсори. Він також згадав раніше надані Україні у рамках зимового пакету допомоги, БМП, боєприпаси, зимовий одяг для солдатів і генератори.

"Це все те, чого Україна потребує найбільше та негайно", – підкреслив Шольц.

Крім того, Шольц оприлюднив щойно ухвалене рішення зберегти на обіцяному рівні  8 млрд євро військової допомоги Україні у 2024 році.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шольц пообіцяв ще одну систему Patriot для України до кінця 2023 року 5.00 5 2
Політика / Європа
13.12.2023 439
Еще материалы раздела «Європа»