<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Світ
14.12.2023 453

Зеленський зробив відверту заяву про саміт ЄС і Путіна

Глава держави підтвердив, що "є блокування з боку Угорщини" позитивного рішення про початок переговорів щодо вступу України до ЄС.

749eb1f332083d93f523e55647f3d24e_14.12.23

Президент Володимир Зеленський заявив, що неухвалення Євросоюзом рішення про початок переговорів про вступ України означатиме, що президент РФ Володимир Путін наклав вето на це рішення. Пише ТСН. 

Свою заяву глава держави зробив на брифінгу в Осло 13 грудня.

Зеленський наголосив, що Україна виконала всі рекомендації партнерів для початку перемовин про вступ до ЄС. Водночас президент зазначив, що "є блокування з боку Угорщини і це факт".

"З нашого боку ми були дуже конструктивні, ми зробили абсолютно все, щоб не давати жодного шансу цій (Угорщині – ред.) або іншій державі блокувати (рішення про початок перемовин – ред.)", – сказав президент.

У цьому контексті він зазначив, що Росія "почала працювати з країнами – не тільки Європою, а країнами на багатьох континентах, – і тиснути на них".

"Якщо не буде там (на саміті ЄС – ред.) позитиву, це свідчитиме про те, що Путін наклав вето на це рішення", – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, 14-15 грудня у Брюсселі відбудеться саміт лідерів країн-членів Євросоюзу. Учасники зустрічі мають ухвалити рішення щодо початку чи непочатку переговорів з Україною щодо її членства в ЄС.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Україна майже повністю виконала рекомендації щодо перетворень на шляху до членства в ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський зробив відверту заяву про саміт ЄС і Путіна 5.00 5 2
Політика / Світ
14.12.2023 453
Еще материалы раздела «Світ»