<
НОВИНИ ДНЯ: Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  "У нас є надлишки". У Конгресі США закликали терміново передати Україні касетні бомби  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруваннівсі новини дня
Політика
Світ
14.12.2023 284

У РФ працює по три хакери на одного українського: подробиці

РФ неодноразово намагалася атакувати українські портали. Для цього були залучені спецслужби, військова розвідка та ФСБ.

642fa38b4089be73d123941066f986c6_14.12.23

Середнє співвідношення російських та українських хакерів становить 1 до 3. Пише ТСН. 

Про це розповів військовий експерт, співробітник СБУ 2004-2015 років Іван Ступак в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Стосовно атаки на "Київстар", СБУ відкрило 8 кримінальних проваджень. РФ не вперше намагається атакувати. Однак, раніше це були банки, державні установи, сайти. В росіян є серйозні кіберфахівці, які залучають спецслужби, військова розвідка та ФСБ. Середнє співвідношення російських хакерів та українських у цьому протистоянні 1 до 3. На жаль, не на нашу користь", - розповів він.

За його словами, на початку війни Україні допомагали іноземні фахівці, тож ми були попереду. Але зараз росіяни підключили більше різних організацій, спільнот та окремих хакерів. Він розповів яким чином росіяни залучають людей до співробітництва.

"На когось тиснуть та шантажують притягненням до відповідальності за старі справи. Велика кількість хакерів в РФ знаходиться в розшуку ФБР, держав ЄС чи світу. От їм і кажуть: "Якщо ти працюєш на нас, робиш те, що ми кажемо, тоді ти на екстрадицію не поїдеш". От так вони і працюють", - пояснив військовий експерт.

Нагадаємо, у СБУ підтвердили, що хакерську атаку на мережу найбільшого мобільного оператора "Київстар" здійснило одне із російських угруповань. Раніше у ЗМІ повідомлялося про групу хакерів "Солнцепек". Вони заявили, що атакувала мережу "Київстар" начебто через те, що компанія допомогає ЗСУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
У РФ працює по три хакери на одного українського: подробиці 5.00 5 1
Політика / Світ
14.12.2023 284
Еще материалы раздела «Світ»