<
НОВИНИ ДНЯ: Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуваннямвсі новини дня
Політика
Світ
15.12.2023 310

Потенційний прем'єр Нідерландів назвав Путіна жахливим диктатором

Лідер "Партії свободи" Герт Вілдерс, який може стати прем'єр-міністром Нідерландів, назвав главу Кремля Володимира Путіна диктатором.

_vilders_gettyimages_1244409173_72b759159e722a83251ce1aab5718c85_650x410_15.12.23

Про це заявив Вілдерс, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Вілдерс здобув перемогу на виборах 22 листопада. Він закликав до створення коаліції, до якої увійдуть "Націонал-соціалістичний рух", "Народна партія за свободу і демократію", яку раніше очолював Рютте, і партія, що підтримує фермерів.

Видання пише, що російські телеканали вітали успіх Вілдерса на виборах як перемогу Москви, оскільки раніше він хвалив Володимира Путіна.

Але Вілдерс у середу намагався переконати нідерландських законодавців, що він не є "другом Росії" і вважає РФ агресором.

"Путін - жахливий диктатор", - сказав Вілдерс.

Допомогу Україні можуть скоротити

При цьому Вілдерс заявив, що не слід надавати військову підтримку Україні, поки "ми не в змозі захистити свою країну".

Зазначається, що правоцентристський "Новий суспільний договір" і "Рух фермерів і громадян", два його потенційні партнери по коаліції, також висловили сумніви щодо членства України в Європейському союзі та додаткової фінансової підтримки Києва.

Вибори у Нідерландах

Нагадаємо, наприкінці листопада у Нідерландах відбулися парламентські вибори. За їхніми підсумками найбільшу кількість місць у парламенті здобула ультраправа "Партія свободи" на чолі з Гертом Вілдерсом. Він виступає проти міграції та хоче припинити надавати Україні військову допомогу.

Проте інші партії, зокрема, "Народна партія за свободу та демократію" прем'єра Марка Рютте, не хочуть формувати коаліцію з "Партією свободи".

Оценка материала:

5.00 / 3
Потенційний прем'єр Нідерландів назвав Путіна жахливим диктатором 5.00 5 3
Політика / Світ
15.12.2023 310
Еще материалы раздела «Світ»