<
НОВИНИ ДНЯ: Українські військові можуть замовити квитки на потяг, навіть коли їх розкупили: як це працює  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Лукашенко заявив про "високу боєготовність" військ Білорусі та РФ через "активізацію" ЗСУ  Проросійський Орбан у Києві: шантаж, нова угода з Угорщиною та пропозиція капітулювати перед Путіним  "Укрзалізниця" оновить правила перевезення тварин: що відомо  Частину України накриє спека до +38 градусів  Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"всі новини дня
14.12.2023 442

В Нацбанку пояснили останнє знецінення гривні

Голова Нацбанку Андрій Пишний розповів про невелике ослаблення гривні останніми днями та пояснив його сезонними факторами.

Про це він заявив на пресбрифінгу щодо облікової ставки НБУ.

"Наразі ми є свідками вже звичайного в довоєнний час для нас процесу сезонності, коли під кінець року потреба у валюті зростає. Відбувається освоєння тих витрат, які накопичуються протягом року. Зазвичай їх не встигають реалізовувати", - сказав він.

За його словами, це те, до чого Нацбанк і прагнув, перейшовши на режим керованої гнучкості курсу - повернення валютного ринку до звичайного режиму.

"Що ми спостерігаємо з боку чистого попиту щодо безготівкових операцій клієнтів: у жовтні він становив $97 млн, у листопаді - $61 млн, із третьої декади листопада ми спостерігаємо збільшення. А в грудні середній показник - $70 млн. Збільшення попиту зумовлює більш активну участь НБУ на ринку", - зазначив заступник голови НБУ Юрій Гелетій.

Нагадаємо, що сьогодні правління Нацбанку ухвалило рішення щодо зниження облікової ставки з 16% до 15%.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Нацбанку пояснили останнє знецінення гривні 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
14.12.2023 442
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»