<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Лукашенко заявив про "високу боєготовність" військ Білорусі та РФ через "активізацію" ЗСУ  Проросійський Орбан у Києві: шантаж, нова угода з Угорщиною та пропозиція капітулювати перед Путіним  "Укрзалізниця" оновить правила перевезення тварин: що відомо  Частину України накриє спека до +38 градусів  Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середнівсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.12.2023 303

Нацбанк не бачить підстав для додаткового друку грошей

Національний банк наразі не бачить потреб у відновленні емісійного фінансування бюджету.

Про це на брифінгу сказав голова Національного банку України Андрій Пишний.

"Ми не вбачаємо наразі підстав для відновлення емісійного фінансування. Так, ми засвідчуємо, що ризики, пов'язані з ритмічним надходженням фінансової допомоги, до певної міри реалізувались. Водночас відбувся другий успішний перегляд програми Міжнародного валютного фонду", - сказав Пишний.

Він зазначив, що фундаментом цієї програми є запевнення від країн донорської коаліції про покриття того gap (прогалин у фінансуванні - ред.), щоб збалансувати бюджет.

"Ми, попри реалізацію ризику ритмічності надходжень, вважаємо: є достатньо підстав говорити про відновлення відповідної ритмічності (міжнароної допомоги - ред.), а відтак ми залишаємось у межах 2023 року, в тій рамці, яку визначали - монетизація бюджетного дефіциту не знадобиться", - сказав Пишний.

Він додав, що на майбутнє регулятор буде розглядати ситуацію з огляду на ті виклики, які постануть.

"І, відповідно, в комунікації з нашими колегами будемо розглядати це питання і напрацьовувати оптимальний варіант рішення", - підсумував очільник НБУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нацбанк не бачить підстав для додаткового друку грошей 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
14.12.2023 303
Еще материалы раздела «Економіка»