<
НОВИНИ ДНЯ: Буронець або бурачинка: рецепт холодного українського супа  Майже 13 000 років тому на Землю впала комета – це призвело до суттєвих змін на планеті: вчені знайшли докази  Які особисті дані військовозобов'язаних можуть опинитися у розпорядженні ТЦК  В ISW розповіли, який сценарій завершення війни прийнятний для Путіна  Домашня кесадилья з курятиною: рецепт мексиканської страви за 20 хвилин  Команду Байдена звинуватили у підготовці питань для інтервʼю – AP  До України йде аномальна спекавсі новини дня
Політика
Україна
16.12.2023 392

У ГУР попередили про нові масштабні кібератаки РФ

У Росії інвестують значні ресурси у кібервійська, щоб завдавати шкоди українській економіці.

f2ab720d72844b10acda35485003cd86_16.12.23

Масштабні кібератаки на кшталт тієї, яку було завдано по українському оператору мобільного зв’язку “Київстар”, Росія повторюватиме у майбутньому.

Про це повідомив в ефірі національного телемарафону речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов. Пише ТСН. 

За його словами, спроби атакувати українську цифрову інфраструктуру ворог здійснює “постійно і регулярно”.

“Після цієї атаки [на “Київстар”] будуть офіційні заяви, зокрема, представників структур, які відповідають за кібербезпеку, вони зможуть детально розповісти. Але зрозуміло, що подібні атаки можуть повторюватися і в майбутньому”, - наголосив представник ГУР.

Андрій Юсов пояснив, чому українці повинні бути готовими до нових масштабних кібертак РФ.

“Ворог спеціально намагається інвестувати в кібервійська великий ресурс, тому що подібні атаки можуть потенційно завдати більшої шкоди економіці нашої держави, ніж інвестувати гроші на лінію фронту... Це більш вигідно для агресора", - зазначив він.

Нагадаємо, експерт з кібербезпеки та керівник розвитку компанії "Youcontrol" Михайло Кольцов вважає, що за масштабною атакою на мережу найбільшого українського мобільного оператора "Київстар" стоять декілька хакерських угруповань, які фінансуються, ймовірно, Росією та Іраном.

Оценка материала:

5.00 / 2
У ГУР попередили про нові масштабні кібератаки РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
16.12.2023 392
Еще материалы раздела «Україна»