<
НОВИНИ ДНЯ: У забороненій ОПЗЖ думають над створенням нової партії: що кажуть у Бойка  Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо України  Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на вибори  Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогеркавсі новини дня
Політика
Європа
16.12.2023 314

Історія твориться на наших очах: українські лідери відреагували на рішення щодо вступу країни до ЄС

14 грудня Європейська рада вирішила розпочати переговори про вступ до ЄС України та Молдови.

2dba8d3ebb0b797c70a4c4c806d68435_16.12.23

Перемогою, яка мотивує, надихає та зміцнює, назвав президент Володимир Зеленський рішення лідерів європейських держав розпочати переговори з Україною про вступ до ЄС.

Про це заявив Зеленський 14 грудня у Х. Пише ТСН. 

"Це перемога України. Перемога всієї Європи", – додав він.

Тим часом прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив у своєму Telegram, що цим рішенням Євросоюз також високо оцінив реформи, які ми зробили за останні роки, і виконання всіх рекомендацій Єврокомісії.

"Попереду непростий шлях. Ми єдині та готові пройти його максимально швидко. Україна буде членом ЄС", – написав Шмигаль.

Додамо, що 14 грудня Європейська рада вирішила розпочати переговори про вступ до ЄС України та Молдови. Голова Європейської Ради Шарль Мішель додав, що Європейська рада надала статус кандидата Грузії. А переговори про вступ до ЄС із Боснією та Герцеговиною, за його словами, розпочнуться тоді, коли цією країною буде досягнуто необхідного рівня відповідності критеріям членства.

Оценка материала:

5.00 / 1
Історія твориться на наших очах: українські лідери відреагували на рішення щодо вступу країни до ЄС 5.00 5 1
Політика / Європа
16.12.2023 314
Еще материалы раздела «Європа»