<
НОВИНИ ДНЯ: Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Новий закон про мобілізацію: хто, де та як вручатиме повістки з 18 травня  Не тільки паска та яйця: що готували та як святкували Великдень наші предки  Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника  В уряді Німеччини прокоментували вбивство українських військових росіянином  Україна готує комплекс заходів для захисту F-16 на аеродромах – Євлаш  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвникамивсі новини дня
Політика
Світ
16.12.2023 291

Через війну в Україні. Південна Корея допомагає НАТО вирішити проблему дефіциту зброї

Експорт зброї Південною Кореєю до Польщі допоміг НАТО вирішити проблему військового потенціалу Альянсу. Він зменшився через підтримку України у війні з Росією.

gettyimages_52729177_44bbb0abe1480018bf92a0661c13bf48_650x410_16.12.23

Про це заявила представник США в НАТО Джуліанн Сміт, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Yonhap News Agency.

Минулого року Польща підписала низку угод на закупівлю південнокорейських систем озброєння, таких як основні бойові танки К22, самохідні гаубиці К9 Thunder, системи залпового вогню Chunmoo і легкі штурмовики FA-50.

"Через постійну підтримку з боку НАТО в наданні військової допомоги Україні, ми зіткнулися з деякими проблемами в Альянсі", - сказала Сміт.

Військові поставки Південної Кореї до Польщі вона назвала величезною допомогою, оскільки промисловість Сеула може розв'язати деякі з цих проблем за рахунок продажу військового потенціалу.

"Це дійсно важливий внесок, який не пов'язаний безпосередньо з тим, що відбувається в Україні, але він допоміг нам розв'язати проблему, що виникла внаслідок нашої колективної допомоги Україні", - сказала вона.

Польща закуповує зброю у Південної Кореї

Ще того року повідомлялося, що Польща купить у Південної Кореї майже 1000 танків, понад 600 артилерійських гармат і півсотні винищувачів, частково для заміни техніки, яку Варшава в рамках військової допомоги передала Києву.

У листопаді вже цього року стало відомо, що банки Південної Кореї розглядають можливість надання Польщі кредиту в розмірі 22,7 млрд доларів на закупівлю військової техніки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Через війну в Україні. Південна Корея допомагає НАТО вирішити проблему дефіциту зброї 5.00 5 1
Політика / Світ
16.12.2023 291
Еще материалы раздела «Світ»