<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічкивсі новини дня
Політика
Україна
17.12.2023 1185

Системи безпеки в ТРЦ і поліція в школах. На українців чекають нововведення

Система безпеки у кожному населеному пункті України - це одне із базових питань під час війни та після її завершення.

_klimenko_foto__vitalii___nosach_rbk_ukrai__na__5_873eeca063e41d484a1ab868e0baa005_650x410_17.12.23

Про це розповів міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Клименко зауважив, що безпекові проєкти в громадах стали однією з тем Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Він повідомив, що наразі готується кілька проектів з убезпечення кожного міста в Україні. Зокрема міністерство проводить заходи, що забезпечать:

  • контроль за обігом зброї,
  • функціонування блокпостів,
  • робота кримінальної поліції.

Охорона в школах та ТЦК

Клименко заявив, що 500 поліцейських вже найближчим часом нестимуть службу у закладах освіти. Вони забезпечать охорону правопорядку, взаємодію з адміністраціями шкіл, пропускний режим.

"Також за завданням президента готуємось створити системи безпеки у місцях скупчення людей - торгових центрах, об’єктах інфраструктури, в закладах охорони здоров’я", - повідомив міністр.

Він також розповів, що у населених пунктах мають запрацювати центри безпеки, в яких перебуватимуть поліцейські, рятувальники, медики.

"Це посилить комунікацію між екстреними службами, дозволить швидше реагувати на виклики та надавати допомогу громадянам", - додав Клименко.

Робота з ветеранами

"Особлива увага до ветеранів війни. Разом із місцевими органами влади маємо приділити достатню увагу кожному Герою, який повертається з фронту. Це реабілітація, соціальна підтримка, адаптація до мирного життя", - наголосив він.

Клименко зауважив, що попереду ще дуже багато роботи та викликів. Проте безпечну країну ми створюємо вже сьогодні.

Нагадаємо, раніше глава МВС повідомив, що в Україні починають покращувати безпеку дітей у дитсадках, школах та університетах.

Він пояснив, що посилювати безпеку будуть за допомогою поліцейських, які працюватимуть у навчальних закладах. Також у школах встановлять металошукачі.

За словами Клименко, в Україні скоро стартуватиме набір поліцейських для роботи у навчальних закладах.

Оценка материала:

4.00 / 4
Системи безпеки в ТРЦ і поліція в школах. На українців чекають нововведення 4.00 5 4
Політика / Україна
17.12.2023 1185
Еще материалы раздела «Україна»