<
НОВИНИ ДНЯ: Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Сім місяців на "паузі". Коли повністю запрацює синя гілка метро у Києві  Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сума  Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politicoвсі новини дня
Політика
Україна
17.12.2023 310

Аптечки і не тільки. Міноборони спростило списання медичного майна

В Україні спростили списання військово-медичного майна. Йдеться про аптечки, сумки та наплічники.

dscf1432_id95083_1300x867_75adf82239b32978bc843e1b6f3f0c27_650x410_17.12.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони України.

"Міністр оборони Рустем Умєров підписав наказ, який запроваджує спрощену процедуру списання військово-медичного майна", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше аптечки, сумки та рюкзаки вважалися інвентарним майном. Тому його списання було надзвичайно ускладнене, часто - нездійсненне.

Внаслідок чого військові частини не могли замовити нові аптечки. Адже, за документами, на балансі військових частин забезпечення було стовідсоткове. Наказ, який підписав Умєров, зокрема, дасть змогу прискорити надходження нових аптечок у військові частини.

Як працюватиме новий порядок

  • Відтепер військовослужбовець, який втрачає або використовує аптечку, сумку та рюкзак під час бою або під час виконання інших завдань, усно чи письмово повідомляє про це командира свого підрозділу;
  • Відтак командир складає рапорт і додає до нього виписку з журналу бойових дій або підсумкового бойового донесення;
  • Ці документи подаються командиру частини, який призначає комісію, формує акт списання (Додаток 4 до Порядку списання військового майна у Збройних Силах України та Державній спеціальній службі транспорту (пункт 5 розділу I), після чого командир частини підписує акт, а фінансова служба списує зазначене медичне майно.

Нововведення від Міноборони

Нещодавно в Міноборони України спростили списання втраченого в бою майна військових.

Також зброя українського виробництва потраплятиме на фронт швидше. У період війни спростили виробничий цикл і процес випробувань.

У листопаді Міноборони запропонувало спростити процедуру і дозволити державному замовнику купувати безпілотники цивільного призначення. Йдеться про дрони DJI і Autel.

Оценка материала:

5.00 / 2
Аптечки і не тільки. Міноборони спростило списання медичного майна 5.00 5 2
Політика / Україна
17.12.2023 310
Еще материалы раздела «Україна»