<
НОВИНИ ДНЯ: Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сума  Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNNвсі новини дня
Політика
Україна
17.12.2023 310

Експерт пояснив, чи готує Росія масштабні наступальні операції

Росія хоче отримати перепочинок, щоб перегрупувати свої війська взимку та навесні.

Російський диктатор Путін заявив про набір сотень тисяч росіян в армію для війни проти України, проте це не свідчить, що окупанти готують масштабний наступ. Пише ТСН. 

Таку думку висловив керівний Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, інформує РБК-Україна.

Російський диктатор заявив, що вздовж 2000-кілометрової лінії фронту стоять 617 тисяч російських військових, а за останні пів року нібито було залучено до пів мільйона контрактників. 2022 року під час мобілізації було зібрано 300 тисяч осіб.

Крім того, почалося вербування найманців. Нібито планували залучити 412 тисяч, але вже надійшло близько 486 тисяч "охочих".

Путін заявив, що на лівому березі Херсонщини російським військам протистоїть лише кілька сотень українських військових. Російський контингент там близько 60 тисяч, тобто десята частина від озвученого диктатором, міркує Мусієнко.

"Виникає питання, якщо там 60 тисяч, то чому вони досі не витіснили наші війська на правий берег? І це велике питання щодо готовності ворога вести штурмові дії. На сьогодні на багатьох ділянках вони мають такий вигляд: піхотні штурми за підтримки мінометів, іноді артилерії. Є проблема з дронами, вони збільшили застосування "Ланцетів", FPV, і це дійсно виклики для нас", - заявив Мусієнко.

Він зазначив, що такими діями можна досягти прориву біля окремого села, але цього недостатньо для проведення масштабних операцій або захоплення великого міста, оскільки необхідна серйозна вогнева підтримка.

Росія хоче отримати перепочинок, щоб перегрупувати свої війська взимку й навесні. Крім того, не варто сприймати як підготовку до великих наступів 2024-го плани залучити в армію пів мільйона осіб.

"Вони вестимуть наступальні дії по всій лінії фронту. Локального й обмеженого характеру. Це не будуть масштабні атаки (як 2022 року, - ред.), росіяни навряд чи готуються до значних проривів. Найімовірніше, наступного року триватимуть тенденції нинішнього", - підсумував Мусієнко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські загарбники на фронті штурмують українські позиції малими групами піхоти із застосуванням авіації та бронетехніки.

Крім того, ми раніше інформували, що в ГУР пояснили, навіщо Путін збрехав про кількість загарбників, які воюють в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Експерт пояснив, чи готує Росія масштабні наступальні операції 5.00 5 1
Політика / Україна
17.12.2023 310
Еще материалы раздела «Україна»