<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.12.2023 326

Як захистити ялинку від кота: ви будете здивовані

Захистити ялинку від кота дуже просто, читайте про всі способи від користувачів ТікТок.

9ed650612dffdfb667cbbaa949817a6a_17.12.23

Якщо ви вже задумалися над встановленням різдвяної ялинки, але переживаєте, як святкове дерево сприйме ваш кіт, спробуйте ці лайфгаки, якими поділилися користувачі TikTok. Так ви зможете захистити ялинку від кота і уберегти вихованця від дерева. Пише ТСН. 

Спрей із розмарином

Можете приготувати спрей з розмарином чи будь-яким іншим ароматом, який не люблять коти (цитрусові, наприклад). Також дієвим способом захистити ялинку від кота є розвішування на нижніх гілках дерева шматочків лимона або викладання під різдвяною красунею спецій (кориця підійде чудово).

Фольга під ялинкою

Фольга, коли кішка наступає на неї лапками, видає неприємний для тварини шурхіт. Щоправда, через деякий час кіт може почати гратися з листами і шелест фольги вже почне дратувати вас.

Намертво прикріпіть іграшки до ялинки

Так ви зможете, якщо не відлякати тварину від дерева, то хоча б мінімізувати шкоду. Такий лайфгак підійде лише для штучної ялинки. Тож, якщо у вас саме така, спробуйте загорнути кожен гнучкий кінчик гілочок так, щоб кульку просто неможливо було стягнути лапою вниз. Також прикраси можна додатково прикріпити кабельними стяжками.

Покласти під ялинку пилосос

Якщо ваш кіт боїться пилососа (а більшість домашніх тварин ставляться до нього з підозрою), цей спосіб вам може допомогти захистити ялинку від кота. Просто поставте його під ялинку і тварина не підійде до різдвяної красуні.

Відлякати ялинкою до її встановлення

Цей ролик набрав понад 32 млн переглядів. В ньому користувачка TikTok Ребекка Річардс розповідає, що такий лайфгак вона побачила в соціальній мережі і вирішила спробувати. Виявилося, що він дуже дієвий. Просто трішки налякайте кота ялинкою перед її встановленням. Хоча, як вона каже, кіт до ялинки підходить, але особливого інтересу не проявляє.

Додатково встановіть маленьку ялинку для котів

Досить оригінальний спосіб відволікти пухнастиків від основної ялинки — це поставити для них додаткову маленьку з іграшками, які не б'ються і є безпечними для котів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як захистити ялинку від кота: ви будете здивовані 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
17.12.2023 326
Еще материалы раздела «Суспільство»