<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
16.12.2023 721

Європі потрібно готуватися до нових військових загроз

Європі потрібно готуватися до нових військових загроз. На відновлення оборонного потенціалу є 5-8 років.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус в інтерв'ю Welt.

Він припустив, що США найближчими роками будуть більше залучені до Тихоокеанського регіону. Тому вплив американців в Європі ослабне.

"Це означає, що ми, європейці, повинні посилити нашу відданість справі забезпечення безпеки на нашому континенті. Наприклад, оборонній промисловості потрібен час, щоб наростити свої потужності. Зараз у нас є приблизно п’ять-вісім років, за які ми маємо наздогнати і в збройних силах, і в промисловості, і в суспільстві", - сказав Пісторіус.

Німецький міністр додав, що російський диктатор Володимир Путін збільшує виробництво зброї в РФ. Водночас його погрози щодо країн Балтії, Грузії та Молдові потрібно сприймати дуже серйозно.

"Це не просто брязкання зброєю. Наприкінці цього десятиліття нас можуть чекати загрози. Але до того часу ми будемо готові до цього", - наголосив глава Міноборони Німеччини.

Оценка материала:

5.00 / 2
Європі потрібно готуватися до нових військових загроз 5.00 5 2
Політика / Світ
16.12.2023 721
Еще материалы раздела «Світ»