<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Світ
17.12.2023 1617

Бійці 92 ОШБр виявили на залишених росіянами позиціях китайські боєприпаси

Військкор 1+1 Андрій Цаплієнко припускає, що в теорії боєприпаси могли потрапити до Росії через Іран, але можливі й інші шляхи постачання.

44ebc786d368e95e4cd9407f2c990f1a_17.12.23

Журналіст "1+1" Андрій Цаплієнко оприлюднив світлини, на яких видно упаковку боєприпасів китайського виробництва з російської позиції, яку щойно відбили бійці 92-ої штурмової бригади. Пише ТСН. 

Відповідні фото Цаплієнко виклав у Telegram.

"Сподіваюсь, фахівці розберуться в маркуванні та походженні цих боєприпасів. В теорії вони могли потрапити до росії через Іран, але можливі й інші шляхи постачання", - зазаначив журналіст.

Нагадаємо, наприкінці листопада українські військові на одній з кинутих позицій знайшли мінометні міни виробництва Китаю. Йдеться про 60-мм боєприпаси, які доволі легко ідентифікуються, як осколково-фугасні M-83A.

Раніше дослідник тайванського Інституту з досліджень національної оборони та безпеки Юрій Пойта розповів, що Китай має достатню кількість власних морських, сухопутних та повітряних коридорів, які можуть забезпечити як необхідні обсяги, і темп постачань.

"Вміст відправлень прихований в контейнерах, що дає можливість Китаю стверджувати, що вони містять невійськові товари двосторонньої торгівлі. Дуже ймовірно, що постачання відбувалися напряму з КНР, а не через треті країни", - припускає Пойта.

Оценка материала:

5.00 / 3
Бійці 92 ОШБр виявили на залишених росіянами позиціях китайські боєприпаси 5.00 5 3
Політика / Світ
17.12.2023 1617
Еще материалы раздела «Світ»