<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
18.12.2023 6576

Проблеми з мобілізацією в Україні: в Раді назвали недоліки призову та роботи ТЦК

Одна з проблем мобілізації – комплектація за принципом кількості, а не якості.

14c4ecfa5bd6d6d77f6bda50f95a0a81_18.12.23

Проблеми з мобілізацією в Україні пов'язані і з розслабленістю суспільства "перемогою вже завтра", відбором на військову службу та методами роботи ТЦК. Пише ТСН. 

Про це членкиня комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська розповіла в інтерв’ю виданню "Телеграф".

Проблеми мобілізації

Бобровська зазначила, що одна з проблем мобілізації – комплектація за принципом кількості, а не якості. Ще одна проблема – ставлення до пересічного військового в армії загалом.

"Окремий виклик – вік. Ніколи чоловіки 50+ або навіть 45+ не покажуть фізичну результативність, як чоловіки 30-35+. І звісно, якість – командирам нереально важко приводити до тями або командувати бійцями, в яких наявні залежності, або які взагалі прийшли з хворобами, які не допускаються до служби", – пояснила народна депутатка.

Бобровська звернула увагу, що ТЦК та СП перебувають в оперативному підпорядкуванні Сухопутних військ. За словами політикині, це означає пріоритетність забезпечення комплектації бригад Сухопутних військ та однобокість у підході до всіх проблем.

Членкиня комітету з нацбезпеки також вказала, що суспільство обурюється тим, що, наприклад, у Києві чи Одесі військкомати буквально заплющують очі на нічні клуби, водночас у районах та селах забирають на службу всіх чоловіків.

До слова, Бобровська також відповіла, чому чоловіків масово мобілізують із сіл, а не з нічних клубів у містах.

Оценка материала:

5.00 / 3
Проблеми з мобілізацією в Україні: в Раді назвали недоліки призову та роботи ТЦК 5.00 5 3
Політика / Україна
18.12.2023 6576
Еще материалы раздела «Україна»