<
НОВИНИ ДНЯ: Що зірки нам пророкують: гороскоп на 1-7 липня 2024 року  Липень в Україні почнеться зі спеки до +37°, на заході дощитиме  Візити Путіна до союзників лише погіршують його становище: Піонтковський пояснив причину  Аномальний дефіцит кадрів: в Україні у трьох галузях злетіли зарплати  Аномальна спека і штормове попередження: якою буде погода в Україні 1 липня  Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Криму  Дебати майже не вплинули на рівень підтримки Байдена та Трампа, - опитуваннявсі новини дня
Політика
Європа
18.12.2023 337

Європі потрібно готуватися до нових військових загроз, - Міноборони Німеччини

Європі потрібно готуватися до нових військових загроз. На відновлення оборонного потенціалу є 5-8 років.

1_215c39e3c1cc290eb8e536543d57b526_650x410_18.12.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса в інтерв'ю Welt.

Він припустив, що США найближчими роками будуть більше залучені до Тихоокеанського регіону. Тому вплив американців в Європі ослабне.

"Це означає, що ми, європейці, повинні посилити нашу відданість справі забезпечення безпеки на нашому континенті. Наприклад, оборонній промисловості потрібен час, щоб наростити свої потужності. Зараз у нас є приблизно п’ять-вісім років, за які ми маємо наздогнати і в збройних силах, і в промисловості, і в суспільстві", - сказав Пісторіус.

Німецький міністр додав, що російський диктатор Володимир Путін збільшує виробництво зброї в РФ. Водночас його погрози щодо країн Балтії, Грузії та Молдови потрібно сприймати дуже серйозно.

"Це не просто брязкання зброєю. Наприкінці цього десятиліття нас можуть чекати загрози. Але до того часу ми будемо готові до цього", - наголосив глава Міноборони Німеччини.

Позиція Німеччини щодо України

Німеччина стала однією з країн, які допомагають Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку. Берлін надав декілька видів артилерії, танки Leopard старішої та нової модифікації, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння.

Крім того, у Німеччині заявили, що наступного року подвоять військову допомогу Україні до 8 млрд євро.

Також канцлер Німеччини Олаф Шольц став один з європейських лідерів, який допоміг Україні у питанні європейської інтеграції.

Оценка материала:

5.00 / 2
Європі потрібно готуватися до нових військових загроз, - Міноборони Німеччини 5.00 5 2
Політика / Європа
18.12.2023 337
Еще материалы раздела «Європа»