<
НОВИНИ ДНЯ: Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оцінили  Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паскивсі новини дня
Політика
Росія
18.12.2023 3633

В ISW назвали країну, яка запустила виробництво бронетехніки для потреб РФ

Йдеться про підприємство у місті Баликчі.

fbaa9b2668ee0518580b0e582e356e72_18.12.23

У Киргизстані розпочали виробляти російську бронетехніки на першому в країні підприємстві оборонно-промислового комплексу. Пише ТСН. 

Про це повідомили у звіті Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що підприємство у місті Баликчі займається капітальним ремонтом та виробництвом броньованих модифікацій вантажних автомобілів ГАЗ-66М. За даними джерел, країна-агресорка Росія надає частину комплектувальних для випуску машин.

Аналітики ISW наголошують, що складання вантажних автомобілів, ймовірно, провадиться на потужностях російської ремонтної бази. Аналітики зауважують, що киргизькі та російські військові 6 та 7 грудня провели переговори щодо двостороннього військового та військово-технічного співробітництва.

Тим часом місцеві чиновники прозвітували, що підприємство вже вийшло на повну виробничу потужність. При цьому обсяги виробництва тримаються у секреті.

"Пов’язаний з Кремлем російський блогер 15 грудня високо оцінив цю ініціативу та заявив, що бронетехніка заводу, ймовірно, буде популярною, незважаючи на те, що канал "сумнівався" в подібних ініціативах в інших країнах колишнього СРСР", - йдеться у звіті ISW.

Нагадаємо, раніше в українському ГУР оцінили запаси й виробництво зброї в Росії. Представник розвідки Андрій Юсов повідомив, що РФ далі виготовляє ракети та безпілотники. Окупанти також мають багато ракетних озброєнь, що є небезпечними насамперед для прифронтових населених пунктів. Зокрема, йдеться про С-300.

Оценка материала:

4.00 / 4
В ISW назвали країну, яка запустила виробництво бронетехніки для потреб РФ 4.00 5 4
Політика / Росія
18.12.2023 3633
Еще материалы раздела «Росія»