<
НОВИНИ ДНЯ: Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Сім місяців на "паузі". Коли повністю запрацює синя гілка метро у Києві  Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сума  Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politicoвсі новини дня
Політика
Україна
17.12.2023 509

Більше 2 тисяч вантажівок в черзі: в ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею

Станом на сьогодні, 17 грудня, заблокованими залишаються три напрямки на польсько-українському кордоні. На них в черзі стоять більше двох тисяч вантажівок.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка в ефірі телемарафону.

Заблокованими залишаються:

  • "Рава - Руська -Гребенне";

  • "Краківець - Корчова";

  • "Шегині - Медика".

"Станом на ранок, сьогодні, на цих трьох напрямках, в чергах у бік України перебуває десь 2150 вантажних транспортних засобів. Найбільше навпроти "Шегині - Медика". Рух є, але не такий інтенсивний, як це було до 6 листопада або 23, коли почалось блокування "Шегині", - пояснив Демченко.

Розблокований напрямок

11 грудня вдалось розблокувати пункт пропуску "Ягодин - Дорогуськ". Наразі там відмічається досить інтенсивний рух, який поступово продовжує зростати.

Лише за минулу добу, 16 грудня, напрямок перетнули близько 1,5 тисячі вантажних транспортів в обидва боки. Більшість в напрямку України.

"Черги на цьому напрямку, звісно, залишаються. 2400 вантажівок очікує в черзі у напрямку "Ягодину" в бік України. Десь 1700 зареєстровані в "єЧерзі" на виїзд з України. Але, підкреслю, що динаміка досить висока", - пояснив речник Держприкордонслужби.

З 6 листопада польські перевізники почали проводити страйки на кордоні з Україною. Відповідну "акцію" вони планували продовжувати до початку січня 2024 року. Внаслідок протесту були заблоковані низка напрямків, через які випускали та впускали не більше однієї фури на годину.

Оценка материала:

5.00 / 2
Більше 2 тисяч вантажівок в черзі: в ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Польщею 5.00 5 2
Політика / Україна
17.12.2023 509
Еще материалы раздела «Україна»