<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Україна
18.12.2023 3128

Безугла вигадала покарання для ухилянтів, які ховаються за кордоном: що пропонує

Військовозобов’язаних, які не повертаються в Україну, народна депутатка пропонує позбавляти громадянства та віддавати їхні активи сім’ям загиблих воїнів.

3e919222e46213d48f71d9d30ea1c35a_18.12.23

Заступниця голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, народна депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла запропонувала радикальну законодавчу ініціативу - позбавляти громадянства та заарештувати майно тих військовозобов'язаних, які виїхали за кордон під час війни. Пише ТСН. 

Обговорити таку пропозицію вона закликала на своїй сторінці у Facebook.

“Як ви ставитеся до того, щоб громадянам, які підлягають призову, але виїхали за кордон, дати термін на повернення, а у разі неповернення, позбавити громадянства / арештувати активи / інші обмеження? Цікава думка”, - йдеться у дописі.

Згодом народна депутатка доповнила таку ініціативу пропозицією віддати активи втікачів за кордон сім'ям загиблих воїнів.

Користувачі соцмережі у своїх коментарях розділилися на тих, хто беззастережно підтримує таку ініціативу і навіть радить не давати часу на повернення, інші просять звернути увагу на відсутність юридичної бази для ухвалення рішення про позбавлення громадянства під час воєнного стану, а ще дехто просто іронізує з цього приводу.

У коментарях, зокрема, пишуть:

  • “Повністю підтримую! Зрадникам і щурам тут нема що робити! Я б і часу на повернення не давала”.
  • “Дивна пропозиція. Вам і депутатам бажано читати Конституцію і хоч дещо із теорії прав людини, зокрема ЄКПЛ і правові позиції та практику ЄСПЛ, зокрема щодо застосування субпринципів верховенства права”.
  • “Та краще вже починайте розстрілювати їх… Ви вже виходите за межі здорового глузду. Хочете повернутись на сто років назад і почати все спочатку?”.

Нагадаємо, раніше заступниця голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла провела на своїй сторінці у соцмережах опитування в якому поцікавилася в українців, чи бажають вони народним депутатам смерті.

Оценка материала:

5.00 / 3
Безугла вигадала покарання для ухилянтів, які ховаються за кордоном: що пропонує 5.00 5 3
Політика / Україна
18.12.2023 3128
Еще материалы раздела «Україна»